La Roche - Posay nega lica

19:10

Puno puta sam na blogovima čitala reči hvale o La roche posay kozmetici i premišljala se da li da probam nešto od njih. Sada mi je drago da jesam. Proivodi koje ja koristim uglavnom su poznati svima koji su barem par puta pogledali neki beauty blog. Reč je o Effaclar duo kremi, Effaclar gelu za umivanje i Cicaplast baume B5 balzamu.



Da počnemo od Effaclar gela za umivanje




Šta kaže proizvođač: ''EFFACLAR Gel nežno čisti kožu zahvaljujući sastojcima za čišćenje osetljive kože. Uklanja nečistoće i prekomerni sebum ostavljajući kožu svežom i čistom. Sa umirujućom termalnom vodom La Roche-Posay, bez iritacija. - pH 5.5 - bez sapuna -bez alkohola - bez boja - bez parabena.''

Šta kažem ja: Prvo što mi se dopada kod ovog gela je to što nije agresivan. Imam dehidriranu kožu na obrazima i nisam primetila da ju je ovaj gel isušio. Sviđa mi se kako očisti kožu i to što je nakon umivanja jako mekana i prijatna na dodir.

Sledeći proizvod je popularna Effaclar Duo krema




Šta o ovoj kremi kaže proizvođač: ''EFFACLAR DUO je kompletan proizvod za negu kože koji kombinuje 4 aktivna sastojka koji deluju na dva glavna simptoma kože sa nepravilnostima: Izražene nepravilnosti; niacinamide i pirokton-olamin deluju protivupalno i štite kožu od nastanka novih nepravilnosti. Pore začepljene sebumom: kombinacija LHA i linolne kiseline odčepljuje pore i podstiče odstranjivanje odumrlih ćelija odgovornih za blokadu pora. Ti aktivni sastojci kombinovani su sa termalnom vodom La Roche-Posay koja umiruje, deluje protiv iritacija i umanjuje crvenilo.''

Šta kažem ja: Ova krema zaista uklanja nepravilnosti. Imala sam dosta problema sa licem, tako da i dalje imam sitne ožiljke. Ne mogu da kažem da mi je lice čistije samo zbog ove kreme, jer sam je uvek koristila u kombinaciji sa gelom za umivanje, ali ona je sigurno tome doprinela. Još jedan plus od mene je to što mi lepo matira T zonu, tako da je prosijavanje minimalno. Što se crvenila tiče, tu ne mogu da kažem ništa jer nikada nisam imala problema sa pojavim crvenila na licu. Kremu bih preporučila svima koji imaju problema sa licem, ali i onima koji imaju problema samo sa masnijom T zonom jer će uz pomoć nje to lepo kontrolisati.

Još jedna krema koju jako volim je Cicaplast baume B5



Za razliku od prethodne, ovu kremu ne koristim svakodnevno. Krema je namenjena za smirivanje nadražene kože. Meni se često desi da mi se lice nadraži i da počne nenormalno da me peče i zato mi je ova krema spas! Koristim je u takvim situacijama i posle kratkog vremena lice mi se u potpunosti smiri.


I za kraj jedan proizvod čiji sam tester dobila uz kupovinu kreme i koji mi se uopšte ne dopada. Reč je od Effaclar losionu. Meni ovaj losion ne odgovara jer mi se čini previše agresivim. Drugi sastojak na listi je alcohol denat, i u mirisu se on jako oseća. Zbog dehidriranog dela izbegavam losione koji imaju alkohol, tako da ovaj losion sigurno neću kupiti, ali mislim da bi odgovarao svima koji imaju malo masniju kožu i izraženije nepravilnosti.


Toliko od mene za ovaj post, nadam se da je pomogao nekome ko je još uvek u potrazi za idealnim kremama za negu lica.

You Might Also Like

4 коментара

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kunem se u ove proizovode:) Koristim i effaclar gel i effaclar duo. Duo koristim samo ujutru a uvece koristim Triacneal i lice mi je preporodjeno posle ovih preparata. Drago mi je sto nam prijaju isti proizvodi :))

      Delete
    2. Zato se i nadam da će i meni odgovarati onaj losion. :)

      Delete
  2. Imam onaj +,i sada gledam da uzmem i ovaj gel,ali da pomaze to je sigurno!! :)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)