Macadamia nega kose

15:59

Jedan post po principu ''Kud svi Turci...''. Kao što ste u naslovu mogle da vidite, reč je o čuvenim Macadamia proizvodima za negu kose.


Ono što sam koristila od ove robne marke je maska, balzam i dva proizvoda koja trenutno koristim – ulje u spreju i klasično ulje. Takođe, obavezna stvar za svakodnevno korišćenje je i njihova četka protiv mršenja kose. Za sve proizvode imam samo reči hvale. 

Počeću od balzama i maske, koje sam potrošila i koje ću sigurno ponovo kupiti. Nakon korišćenja oba proizvoda, primetila sam da mi je kosa mekša i da se lakše raščešljava. Nije mi se brže mastila, imala je prirodan, zdrav sjaj i na dodir je bila mekša.  Jedini razlog zašto trenutno ne koristim ta dva proizvoda je taj što imam mnogo maski koje se gomilaju na polici i koje želim što pre da potrošim.

Sledeći proizvod je ulje za rekonstrukciju i oporavak. Ovo je prvi njihov proizvod koji sam kupila i čiji miris me je oduševio. Stavljala sam ga i na mokru,  i na suvu kosu samo da bi što više mirisala tako. Nakon mirisa me je oduševilo dejstvo ovog proizvoda. Kosa je na dodir mnogo mekša, a krajevi ne deluju toliko isušeno. Naravno, proizvod ne rešava trajno problem oštećene kose, posebno ne moje koja je tretirana svim i svačim, ali je zato trenutno dejstvo odlično. 


Pored ovog, koristim i ulje u spreju. Ima potpuno isti efekat kao i obično ulje, samo mi je jednostavnije za korišćenje. Koristim ga na potpuno isti način, na mokroj i na suvoj kosi, jer ne masti, tako što prsnem na dlanove i protrljam kroz kosu.


I za kraj, stvar koja mi je za kratko vreme postala jako draga, No tangle četka. U početku sam bila skeptična i izbegavala sam kupovinu. Jedan od retkih proizvoda koji sam kupila tek tako i koji mi se jako svideo. Pošto su mi krajevi suvi, logično je da se mnogo mrse. Uz ovu četku mnogo manje čupam kosu tokom češljanja, tako da bih je preporučila baš svima.


Svakome ko do sada nije koristio nešto iz njihovog asortimana savetujem da proba. Ulje možete nabaviti u ovom malom pakovanju, od 10 ml, što je sasvim dovoljno da probate i vidite da li vam odgovara ili ne.


Koristite li vi nešto od ovih proizvoda i da li ste zadovoljne kako deluju?

You Might Also Like

13 коментара

  1. Kupila sam malo ulje, dosta ljudi ga hvalilo i htela sam da ga probam. Ne svidja mi se. Niti miris, niti tekstura. Sta znam. .. :) Ali defintivno hocu da uzmem njihovu cetku! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koliko su ukusi različiti, da se ja pitam napravila bih osveživač prostora sa tim mirisom, obožavam ga. :)

      Delete
    2. Malo mi je lakše kad vidim da još nekome ovo ulje nije odgovaralo, pomislila sam da sam umislila pošto čitam samo hvalospeve :) Miriše mi na užegao muški dezodorans, tipa Brut ili Denim, a dejstvo je bilo takvo da sam stekla veliku odbojnost prema svim Macadamia proizvodima, koje sigurno neću kupiti bar još neko vreme - dok mi ne prođe utisak.

      Delete
  2. Imam cetku ,masku i ulje i delim tvoje misljenje - savrseni proizvodi. Postali su mi omiljeni od kad ih posedujem :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni su omiljeni, jedni od retkih koje kupujem više puta. :)

      Delete
  3. Replies
    1. Četka je zakon, čim je uspela moju isušenu kosu da raščešlja bez čupanja. :)

      Delete
  4. Imam i četku i masku i ulje i prezadovoljna sam stvarno, nema više čupanja kose otkad imam njihovu četku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj i ovo ulje u spreju, ređe je malo od klasičnog, podjednako dobro po kvalitetu samo se lakše nanosi. :)

      Delete
  5. E divno, sad moram i za ovo da skupljam pare, jer ja ne umem da kupim mala pakovanja. Ulje u spreju mi se najvise svidja ♥

    ReplyDelete
  6. Zdravo! Gde se mogu naći ovi proizvodi? I, pošto ne znam kakva ti je kosa, da li bi ih preporučila za suvu, talasastu/kovrdžavu kosu?
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ih kupujem u Alexandar Cosmetics, ako ih nema u tvom gradu, možeš da naručiš sa njihovog sajta (http://www.alexandar-cosmetics.com/). Da, da, kad sam pisala ovaj tekst kosa mi je bila jako oštećena (blanš na krajevima + pegla skoro svakodnevno) i baš su mi dosta značili. Koristim ih i dalje, ali ne toliko često kao ranije. Imaš i kremu za suvu kosu, i ona mi je super skroz, isto Macadamia, samo nisam pisala o njoj jer sam je kupila kasnije. :)

      Delete
    2. Hvala za sajt i za mišljenje! Ima dosta toga zanimljivog kod njih. Kao na primer šampon za suvo pranje. Da li si ga možda koristila ti ili neko drugi? Mnogo ga spominju američki sajtovi, ali stvarno ga nisam nalazila u slobodnoj prodaju do sad. A kosa mi je uvek najlepša kada se umasti u korenu. :/ :D

      Delete

Hvala što komentarišete :)