Sephora - Instant moisture

13:14

Danas je na red došao post o jednoj maski za lice. Reč je o Sephorinoj Instant moisture maski. Maska je sama po sebi jako zanimljiva jer je pakovanje drugačije od ostalih. U šejkeru dobijete četiri maske, odnosno četiri kesice praha od kojih same pravite masku za lice.


Tačne cene se ne sećam, ali bila je malo niža od hiljadu dinara. Na prvi pogled deluje skupa, ali je i te kako isplativa. U uputstvu piše da se jedna cela kesica razmuti u maloj količini vode (na šejkeru je označeno dokle treba sipati) i da se količina koja preostane stvi i na ruke. Kada sam je pravila prvi put prdržavala sam se uputstva ali sam onda shvatila da mi je za lice i vrat bila dovoljna trećina kesice. Jedno pakovanje smo koristile drugarica i ja za lice i vrat i na kraju sam bacila skoro polovinu. Tako da od te četiri kesice možete napraviti desetak maski za lice, ako ne i par više.


Kada se napravi, maska dobije gelastu strukturu i prijatnog je mirisa. Posle desetak minuta se stegne na licu i tada je treba isprati. Nakon pranja koža je matirana i mekana. Do sada nisam primetila da mi je dehidrirala kožu na obrazima, što i ne bi trebalo da se desi jer je namenjena za hidrataciju.


Ne mogu da kažem da sam oduševljena ovom maskom, ali svakako me nije razočarala. Jedina stvar koja mi se ne sviđa je ta što efekat i nije tako dugotrajan. Nakon sat vremena sam primetila da mi se T zona malo sija, ali svakako u manjoj meri. Nastaviću da je kupujem sigurno, ali ne redovno već samo onda kada vidim da licu treba malo odmora od jačih maski koje ja preferiram. 

Takođe bih volela da mi vi preporučite neke maske za lice koje ste koristile, jer je to nešto što jako volim i uvek sam u potrazi za nekom novom.

You Might Also Like

5 коментара

  1. Jesi li probala masku sa glinom? Meni bas odgovara i nije skupa uopste bolje mi je nekako da sama kupim glinu i da je napravim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala do sad, ali zvuči dobro. Baš ću kupiti glinu da probam, pa ako se ne snađem u pravljenju zovem te za pomoć. :)

      Delete
    2. Zovi slobodno,nije komplikovano a deluje pa mi javi utiske :)

      Delete
  2. Iskreno, nisam znala da postoje maske na ovaj fazon. Deluju jako zanimljivi, pogledaću kada sledeću put odem do Sefore :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ni ja znala do skoro. :) Jesu zanimljive, posebno dok ih pravis. Volim te maske koje same pravim tako da mi je ova super. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)