Yves Rocher ulje za kosu

14:23

Proizvod koji ću vam danas predstaviti namenjen je suvoj i oštećenoj kosi. Radi se o Yves Rocher ulju za oporavak i negu kose. Ovo nije klasično ulje koje se koristi na mokroj kosi nakon pranja, već se stavlja pre pranja. Pakovanje je vrlo jednostavno, plastična bočica od 150 ml. Ono što je najbitnije je da ovo ulje ne sadrži silikone i parabene, što je uvek plus.


Pre nego što krenem na detaljniju recenziju, moram da kažem da su moji krajevi jaaako oštećeni. Uzroci toga su razni, ali najviše je doprinela konstantna upotreba prese dugi niz godina. Pored toga, mnogo sam eksperimentisala sa farbama, od crne, preko braon, crvene, narandzaste i na kraju plave. Naravno, da bih izašla iz crne koristila sam i blanš. Moja kosa je sada prilično oštećena na krajevima, jer na tom predelu još uvek imam blanš, ali je zato od korena pa do sredine moja prirodna, zdrava kosa. Sada kada imate uvid u stanje moje izmučene kose, da pređem na ulje. Napravljeno je od 99% prirodnih sastojaka, koje možete videti na slici ispod. 


Na njemu piše da treba da odstoji deset minuta na suvoj kosi, pre pranja, ali ja ga uvek ostavim duže. Ulje ima veoma prijatan miris, koji ja nikako ne umem da opišem. Ono što mogu da kažem je da sam primetila da mi posle ovog ulja kosa više sija, i da je mekša na dodir. Naravno da su krajevi i dalje suvi i oštećeni i da na njima nisam primetila skoro nikakav efekat, osim što su se lakše raščešljavali, ali nisam ni očekivala da će ih magično oporaviti. Znam i sama da tu jedino pomažu makaze.


Ulje sam pokušala da koristim i nakon pranja, u nadi da će tako biti delotvornije za krajeve. Koristila sam ga kao i druga ulja za kosu, ali je efekat bio užasan. Kosa mi je bila skroz masna, tako da sam morala ponovo da je operem. Očigledno je da je ulje namenjeno isključivo za tretman pre pranja kose, tako da ne savetujem da probate bilo kako drugačije.



Preporučila bih ga svima koji imaju normalnu ili malo oštećenu kosu, zaista deluje, posebno nakon više upotreba. Onima sa jako oštećenom kosom, kakva je moja od sredine ka krajevima, neće mnogo pomoći. Lično nisam videla nijedan drugi efekat osim lakšeg raščešljavanja. Moram da kažem da je meni za taj oštećeni deo mnogo više pomogao njihov šampon i balzam za oštećenu kosu. Svaki put probam nešto novo i uvek se vratim njima jer su mi se do sada pokazali najbolje.



Jeste li koristile Yves Rocher proizvode za kosu? Kakvi su vaši utisci?

You Might Also Like

15 коментара

  1. Moja kosa je trenutno u potpuno istom stanju kao tvoja! Krajevi izmučeni i blajhani, a do pola prirodna i zdrava :) Ovo ulje sam videla pre par dana u Ušću ( ako je to to, ovo je bilo oko 700 din.) i pomislila da ga uzmem, ali je ipak preovladao glas razuma da mi trenutno nije potrebno, jer sam se obezbedila uljima...Mada, posle tvog posta, opet padam u iskušenje :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa za krajeve ti neće pomoći sigurno, nije ni meni. Mada, tu nam ništa neće pomoći verovatno, dok ne izraste skroz. :) Ali je ovako dobar, kosa se stvarno više sija od njega.

      Delete
    2. Za takve krajeve pomažu isključivo makaze :D Sve ostalo, samo maskira :/
      Uzeću ga onda kad malo potrošim ovo što imam :)

      Delete
    3. Ako nisi već probala Uniq one probaj prvo to. Planiram da uskoro napišem i o tome nešto. On mi je pomogao mnogo više od svih ulja za krajeve, ooodličan je!

      Delete
    4. Uniq one mi je nezamenljiv,pisala sam o njemu :) A kokos je savršenstvo u svakom smislu <3

      Delete
    5. Eto kad smo htele blanš sad lepo deo proizvoda na prvu polovinu glave, drugi deo na krajeve i tako dok ne poraste. :D

      Delete
    6. Ja ću sigurno, makar još godinu dana da se mučim :(

      Delete
  2. Nisam probala nista za negu kose od njih, ali zato jesam sminku i proizvode za negu tela. Ulje je divno zapakovano, ali malo mi je zao sto ne deluje na suvoj kosi tj. kao ulje za stilizovanje kose. Ja sam do sada koristila nekoliko ulja od kojih mi se schwartzkopf najbolje pokazalo, a sada isprobavam stevan still ulje od vanile i dobro je iako je vodnjikavo, sto me je prepalo u startu, ali je meni za moju blago ostecenu kosu super i nije tesko. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja više volim da stavljam posle pranja, zato sam i probala tako, ali ne vredi, samo umasti kosu. Still nisam probala do sada, ali sam koristila Schwartzkopf i to je jedno od retkih ulja koje sam do kraja potrošila, odlično je. :)

      Delete
  3. Jedno vrijeme sam i ja mučila muku sa kosom, a još mi frizerka uneredila dlake na glavi :D pa mi je na jednom dijelu falilo kose. Horor :D I tada sam za obnovu počela koristiti Avon serum sa arganom koji je odličan i za promjenu sam probala Baleino ulje koje mu nije ni blizu. Sa Avonovim kosa puuuno manje puca na krajevima pa se šišanje ponekad može odgoditi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da nema devojke koja bar nekad nije mučila muku sa oštećenom kosom. :D Kupila sam skoro taj Avonov serum, pošto sam koristila takve kapi, samo sa svetlo zelenom pumpicom i one su mi uvek bile odlične. Ovaj serum imam kratko, samo sam ga jednom stavljala, ali se nadam da će mi i on biti dobar kao prethodni.

      Delete
  4. OD svih ulja za kosu (mada ovo YR nisam probala, ali sam probala mnoga druga), meni se Balea pokazala kao najbolja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baleino nisam probala, ali kad vidim da ga svi puno hvale sve mi se čini da ću probati uskoro.

      Delete
  5. Ovo definitivno moram isprobati! :D hvala ti na recenziji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, drago mi je da sam bila od koristi. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)