120 Shades Of Nude

17:39

DanaĆĄnji post je napisan totalno neplanirano, jer su tako i ove senke dospele kod mene. Na blogu SuperNova sam videla jednu paletu senki, kupljenu kod kineza za 1200 dinara. Paleta sadrĆŸi 120 boja, tako da je ta cena skroz povoljna, u odnosu na kvalitet. Kada sam izaĆĄla da proĆĄetam, slučajno sam se naĆĄla pored te prodavnice i uĆĄla da vidim paletu uĆŸivo, nije mi bilo u planu da je kupujem, zapravo uĆĄla sam zbog drugih nijansi, ali kada mi je prodavačica rekla da je ova 600 dinara, jer je ostala poslednja, nisam mogla, a da ne kupim. Ć to se boja tiče, videćete da nisu baĆĄ sve kao na prvoj slici, jer je ona slikana u zatvorenoj prostoriji, sa blicem.


Da odmah napomenem, biće ovo jedan duĆŸi post, sa dosta slika. :)

Nisam neki ljubitelj kineske ĆĄminke, zapravo nikad se nisam usudila da koristim njihove pudere, maskare i slično. Ove senke su jedina stvar koju sam kod njih kupila, poĆĄto sam čitala dosta dobrih recenzija, videla sam da ne izazivaju nikakve negativne reakcije na očima, pa sam ih zato i uzela. Inače smatram da se kod njih moĆŸe naći dosta zanimljivih stvari i često volim da odem i pogledam ĆĄta imaju, posebno ukrase za nokte, ali me je njihova ĆĄminka uvek odbijala.


Ono ĆĄto mi se jako dopalo je način na koji je paleta upakovana. Prvo, tu je crna kartonska kutija, a kada je iz nje izvadite senke su upakovane u jednu kesicu. Kada otvorite plastičnu kutiju sa senkama, koja je prilično tvrda, tako da ne morate da brinete da će se slomiti, senke su uvijene u foliju. Napravljena je u vidu dve table, koje sadrĆŸe po 60 boja i stavljene su jedna na drugu. Kada ih odvijete iz folije, na njima je zaĆĄtitni, providni papir, kako se ne bi prljale dok stoje. Tako da ne morate da brinete da je neko već pipao te senke, ili da je na njih pala praĆĄina. To je apsolutno nemoguće. I joĆĄ jedna stvar, nemaju onaj specifičan miris koji ima skoro svaka kineska radnja. Na prvoj tabli je nalepljena i crvena traka, ĆĄto dosta olakĆĄava vađenje senki.


Iako sam u nazivu rekla da se radi o paleti sa nude bojama, ovde ima i tamnijih nijansi, ali ih je znatno manje. Ovako u kutiji izgleda kao da je većina boja skoro pa ista, ali kada se stave primećuje se velika razlika. Senke su jako pigmentovane, ĆĄto me je baĆĄ iznenadilo. Neke su mat, a neke su sjajne, tako da je izbor veliki. Ć to se teksture tiče, dosta su mekane. Meni se to dopada, jer mi se čini da su takve senke pigmentovanije, ali onda morate biti jako paĆŸljivi da ne pritisnete malo jače, jer će se smrviti. Ne mogu da garantujem da imaju odličnu postojanost kada se nanose same, jer tako senke nikada ne koristim, ali ako se stave preko baze (moja je Artdeco) trajnost se ne razlikuje od drugih, skupljih senki. Da ne bih duĆŸila dalje sa tekstom, ostaviću vas sa slikama, jer će ih biti poprilično, da vidite kako izgledaju kada se nanesu.

Slikano sa blicem














Ok, moram da priznam da su mi svočevi malo čudni (nejednaki) ali sam to slikala napolju, zbog dnevnog svetla, tako da sam ih uradila ĆĄto je brĆŸe moguće, da mi se ruka ne bi pretvorila u kocku leda. :)

Jeste li koristile ove senke? Kakav je vaĆĄ stav prema sminki kupljenoj kod Kineza?







You Might Also Like

31 ĐșĐŸĐŒĐ”ĐœŃ‚Đ°Ń€Đ°

  1. Kod kojih kineza ima da se kupi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulica Kraljice Marije, odmah kod Vuka, blizu Ć tarkove prodavnice.

      Delete
  2. Hvalaa. A gde mogu jos da narucim ili kupim ovakve palete, a da nisu bas preterano skupe? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.facebook.com/brandmakeup?fref=ts
      Ovo je ono ĆĄto ja znam. Ali skuplji su nego kod kineza, trenutno je na sniĆŸenju ovakva paleta 18 evra.

      Delete
    2. Mozes i preko ebaya, mada su tamo jeftinije za oko 200din :-)

      Delete
    3. Da, da, ebay takođe. Nisam nikad preko njega naručivala, tako da sam skroz zaboravila za tu opciju. :)

      Delete
    4. Mozes li mi reci ima li mat senki tu, posto na slikama ne vidim dobro. Ima li ih vise nego simerastih? Hvala :)

      Delete
    5. Ima 33 potpuno mat, oko 40 su mat ali imaju malo ĆĄljokica u sebi, koje su skoro neprimetne kada se stave, i ostale su sjajnije, nekako sedefaste. :)

      Delete
  3. Ja nisam nikada koristila nista od kineske sminke, i onda sam odlucila da probam njihovu paletu, samo onu od 180 boja, jer sam procitala milion blogova gde su je svi hvalili. Porucila sa Ebaya, senke stigle a ja odusevljena. JMoja paleta ima 60 nude boja, 60 mat i 60 sjajnih raznih boja, i sve su prelepe i svima ih preporucujem. Slazem se da mogu da se uporede sa mnogim skupljim senkama. Ja sam prosto zaljubljena u njih. =^.^=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu od 180 nisam videla do sada, ali mi deluje baĆĄ primamljivo.
      I meni su se baơ dopale, posebno jer sam očekivala prosečne senke, koje nemaju neku jaku pigmentaciju. :)

      Delete
  4. Imam istu takvu :) Odlicna je uz bazu (koristim Avonovu)... Imam je neko vreme, i jos uvek sam srecna kao prvog dana kada mi je stigla :D Tamnije nijanse koristim za kontur lica, a svetlije kao hajlajter, tu je odlicna, jer pruza puuuno kombinacija, u zavisnosti od godisnjeg doba i toga koliko je lice osuncano...:) Nabavila sam je preko Kupinda, platila 1669, sa postarinom oko 2000... ali, nije mi zao... Pozz, postovi su odlicni! Minja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije ni to skupo, kad pogledaĆĄ koliko kombinacija sa njom moĆŸeĆĄ napraviti, i kakvog su kvaliteta senke.
      Hvala puno. :)

      Delete
    2. Nema na cemu :) P.S. Mislim da su 2. i 3. slicica iste, kod prve slike, fali treci red :)

      Delete
    3. Tačno sam znala da ću neơto zeznuti, kad sam ubacila u komp sve mi je izgledalo skoro isto, jedva sam razvrstala :) Hvala ơto si mi rekla, promenicu to sutra kad slikam na dnevnom svetlu. :)

      Delete
    4. Ko radi, taj i gresi :D Sva je topla i "zemljasta"... pazi da te ne oduva vetar sutraaaaaaa :))) hehee

      Delete
    5. Sreća ima ko da me ispravi, da greơka ne ostane. :)
      Hahah... Ma nije meni za mene, samo da mi senke ne oduva, mene moĆŸe. :))

      Delete
  5. ima kod kineza u bloku 70..1500 din je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na informaciji, verujem da će značiti onima koji su tu blizu, da ne moraju da se cimaju do Vuka. :)

      Delete
  6. Vidjala sam ove palete na stranim sajtovima, deluju nekako profi :) Sto se tice kineskih senki nemam nista protiv, probala sam, nisam imala nikakve iritacije i sl. za divno cudo, dok pudere ne bih nikada stavljala tu imam averziju od istih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Viđala sam ih i ja, ali nisam mogla da pretpostavim da su kineske. :) Pudere ni ja nikada ne bih kupila njihove, neơto mi ne deluju pouzdano uopơte. Ali su zato senke počele da mi se sviđaju. :)

      Delete
  7. Ovo moram i ja da kupim :) super stvar, a veooooma pristupačna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlična je, nećeơ se pokajati ako uzmeơ :)

      Delete
  8. Jaoooooo i ja sam kupila ovu nude paletu pre oko mesec dana. I skroz sam se odusevila koliko su nijanse sve razlicite iako ne izgledaju na prvi pogled. Mozda mi je cak i draza od sarene trenutno. I ja planiram post o njoj uskoro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam se oduơevila, ơto je viơe koristim, viơe mi se sviđa.

      Delete
  9. Kako je diiivna paleta, ne mogu da verujem da i Kinezi imaju kvalitetne stvari. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ćorava koka neko zrno ubode, ơto bi se reklo :)

      Delete
  10. Odlicno izgleda za tu cenu, imala sam neku od onih 88 paleta koja je kao brendirana ali u susitini to je kineska koju je neko kupio i stampao na kutiji svoj logo. Od kineske dekorative koristim cetkice sto kod nas kupljene sto na netu i imam jednu paleticu senki koje su ludilo pigmentovene ali su shimeraste pa ih slabo koristim, nikakvih rekcija nije bilo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, zato na ovoj kineskoj nema nikakvog loga, potpuino je prazna, da bi kompanije mogle da napiĆĄu svoj i prodaju skuplje.

      Delete
  11. blago tebi sto si je nasla za 600din! odlicno izgleda na slikama! svidja mi se recenzija!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imala sam sreće da sam baơ tada naletela. :)
      Hvala puno.

      Delete

Hvala ĆĄto komentariĆĄete :)