Essence ajlajneri

15:56

Još jedan post za sve ljubitelje lajnera, a i za one koji su još uvek u potrazi za istim. :) Već sam pisala o L'oreal lajnerima ovde, a danas je na red došla uporedna recenzija nekoliko Essence lajnera. Pomenula sam jednom da nisam neki ljubitelj Essence kozmetike, ali kada su lajneri u pitanju situacija je skroz drugačija, tu su mi jedni od najboljih. Koristim ih svakodnevno, tako da sam imala prilike da isprobam mnoge od njih, a danas ćete videti koje od njih volim manje, a koje više.


Krenuću od onih koji mi se nisu baš dopali. Jedan koji je pre slikanja završio u kanti za smeće, pa ću se poslužiti slikom sa njihovog sajta. U pitanju je Jumpo I <3 Punk. 


Razlog zašto se meni nije dopao je taj što je bio premalo pigmentisan za moj ukus. Volim kada su lajneri baš crni, a ne da izgledaju izbledelo. Dobro, to bih mu i oprostila, jer kada nisam u žurbi mogu da pređem liniju više puta i dobijem boju koju želim. Ono što me je najviše razočaralo je to koliko mi je lajner potrajao. Dobrih pet, šest stavljanja, a onda se osušio i nije bilo šanse ništa uraditi sa njim. Što se mene tiče, ovaj proizvod sigurno neću ponovo kupiti.

Sledeći je još jedan u olovci koji se malo bolje pokazao, ali opet ne dovoljno dobro. Kada kažem to, mislim u poređenju sa L'orealovim koji imam već par meseci i još uvek traje. Ono što mi se sviđa kod ovog je to što ima dve strane sa različitim četkicama pa omogućava kombinovanje po želji. Traje jedno mesec dana, a onda krene da se suši, tako da ako ga baš retko koristite ovo nije pravi izbor za vas, jer ga nećete iskoristiti do kraja. Ovo je lajner koji bih ja kupila ponovo, bez obzira na to što ne traje dugo, a razlog ponovne kupovine su dve precizne četkice.


I poslednji koji mi se nije dopao je gel lajner. Odlično je pigmentovan, to mu nikako ne mogu zameriti, ali postojanost je prva mana. Kao što vidite na slici ispod, jako se lako skida. Na slici sam blago prešla rukom, kada se lajner već osušio, a on se razmazao. 


Tako da nikako nije idealno rešenje za one kojima po vetru oči znaju da zasuze ili za one sa spuštenim kacima. Još jedna mana je tekstura. Za razliku od ostalih gel lajnera koje imam, ovaj je previše mekan. Kada stavite četkicu na njoj ostane previše proizvoda, pa pre nego što krenete sa stavljanjem morate da skinete višak.


Jeste on dosta jeftiniji od recimo L'orealovog ili onog Maybelline, ali se razlika u kvalitetu i te kako primećuje.

E sada prelazim na one lajnere koje obožavam, stalno koristim i kupujem iznova i iznova.

Počeću od onog koga imam najduže, a to je Liquid ink, vodootporni lajner. Prva pozitivna stvar je vrlo precizna četkica, kojom možete iscrtati odličnu liniju. Druga stvar je postojanost, koja je jaaako dobra. Na očima stoji dok ga ne skinete, bez obzira da li dodirujete oči ili ne. Pigmentacija je još jedan plus, pošto je ovo baš crna boja.



Sledeći je Stay no matter what, takođe vodootporni lajner. Da budem iskrena, razliku između ova dva nisam uočila. Četkice su identične, postojanost, pigmentacija i ambalaža takođe. Jedino je možda ovaj Stay no matter what novija verzija, jer sam prethodni kupila pre dva meseca, a ovaj sada. Gore je slika oba, da se uverite da razlike u četkici nema. (Desna četkica je korišćena svakodnevno dva meseca, tako da je zato malo izgubila oblik i postala pljosnata)

Još jedan vodootporni je Liquid liner, ali sa aplikatorom, ne četkicom. Ovaj sam kupila sada kada je bio 139 dinara, čisto da probam te bez klasične četkice, i prilično sam zadovoljna. 


Iako mi se više sviđa klasična četkica, ovaj mi jako dobro služi i linije kojima njim iscrtavam su takođe jako precizne. Mislim da je odličan za one koji ne koriste često lajnere, pa im treba nešto da im olakša stavljanje.

I još jednan, koji ne koristim svakodnevno, ali ga podjednako volim je ovaj zlatni Glam liner. Ja obožavam zlatnu boju (na očima i noktima) tako da ovaj lajner vrlo često koristim. 


Četkica je drugačija od ostalih, gumena je i dobro me služi mesecima. Sigurno ću ga ponovo kupiti, ako ga ne izbace iz prodaje nekim slučajem.

Ovako svi oni izgledaju kada se nanesu:


To bi bilo to, nadam se da ste još tu, pošto je tekst malo podugačak. :)

Koji je vaš omiljeni lajner? Biću zahvalna na svakoj preporuci, pošto uvek volim da probam neki novi.

You Might Also Like

22 коментара

  1. obozavam ih, jako su precizni! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se. Jedni su od najboljih koje sam koristila. :)

      Delete
  2. Ja sam od skoro uvrstila alajnere u upotrebu...imam taj Essence sa plavim čepom i zadovoljna sam! Obožavam šljokice na kapcima, pa volim Golden Rose Extreme sparkle 07...sad mi se dopada i ovaj tvoj zlatni...deluje mi sedefasto više nego šljokičasto... Jel tako?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala Golden Rose sa šljokicama, ali koristim običan crni i ima odličnu četkicu, taknu i dugačku. Jeste, nema ovaj klasične šljokice, više je tako sedefasto sjajan.

      Delete
  3. Oko izgleda neuporedivo lepše sa alajnerom, tako da ih volim i redovno koristim :) Jedino izbegavam deblje četkice, treba mi najtanja moguća zbog manjih kapaka... Ova dva Liquid liner sa četkicom i Stay no Mattter What mi deluju najbolje :) Trenutno koristim Golden Rose i Impalin čija je cena presmešna, a odlični su mi. Dok mi je npr.Bourjois, koji je bukvalno 5 x skuplji od ovih, bio užasan, iako su mi svi ostali njihovi proizvodi odlični...Nema pravila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja to mislim, nekako mi je bez lajnera kao bez maskare, nedovršeno. :) Isto su mi takvi kapci, ali sam konačno naučila da bilo kojom četkicom prilagodim liniju, mada je proces vežbanja bio poduži. :)) Nema nikakvih pravila, ja sam dala preko hiljadu dinara za Deborah lajner i užasan mi je.

      Delete
  4. Od crnih ajlajnera meni se najbolje pokazao Bourjois flomaster koji zaista vredi svake pare. Imam ga sigurno vec dve godine i jos se nije osusio. Super je precizan i postojan na mojim masnim kapcima. Imam Essence ljubicsti i zeleni gel lajner i oba su fenomenalna. Mnogo mi je krivo sto se vise ne proizvode jer takav kvalitet i postojanost nigde nisam pronasla....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njega nikad nikad nisam koristila, čak se ne sećam da sam nekada koristila Bourjois lajnere. Trenutno mi je zanimljiv onaj sa gumicom za brisanje, ali nisam sigurna kakav je.

      Delete
  5. Gel eyeliner deluje intenzivno, moj Avonov deluje prebledo spram ovog. Treba bas da kupim novi crni eyeliner ali sam neodlucna koji, i da li da probam ove kao flomastere umesto klasicnih cetkicom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako probaš flomastere moja preporuka je onaj od L'oreala, odličan je. A ako kupuješ neki drugi gel lajner, izbegavaj ovaj, osim tamne boje nema drugih kvaliteta.

      Delete
  6. U poslednje vreme volim gel alajnere i trenutno sam zadovoljna sa Astorovim (ko bi rekao :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja imam taj Astor i zadovoljna sam, skoro da je isti kao Maybelline. :)

      Delete
  7. Kupila sam nedavno na snizenju ovaj Stay no matter what, i jako se razocarala s obzirom da svuda cujem pozitivne utiske. Prvo sto mi se ne svidja pakovanje jer je otvor bas uzak pa hoce da prsne kad se izvlaci cetkica, ali dobro, to bih jos i pregurala. Problem je u tome sto meni na oko nije ostao netaknut mozda samo 2 sata. Prvo je pocela da puca linija, a posle i da se truni i to tako da sam na kraju bukvalno mogla da ga skinem jednim prelaskom prsta preko ociju, iako pise da je vodootporan. Ne znam u cemu je fora, i zasto se meni ovako lose pokazao. :( Do sada sam koristila Miss Sporty ajlajner i nikad nisam imala slicnih problema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je to sve individualno, kako kome šta odgovara. Ja sam recimo imala isti problem kao i ti, samo sa Impala lajnerom, a ljudi ga masovno hvale. Kad god ga stavim meni linija puca i sam se u delovim skida. Ne znam sto je to tako. Miss Sporty sam i ja dugo koristila, i odličan mi je bio.

      Delete
    2. Da, ali svejedno mi je bas zao, jer sam do sada uglavnom imala pozitivna iskustva sa Essence sminkom. Miss Sporty koristim godinama, zaista mi je dobar i nikako ga nisam menjala, i sad eto za promenu uzeh ovaj, ali cu se izgleda opet vratiti prethodnom. :)

      Delete
  8. Nikada nisam znala ni olovkom da iscrtam liniju, a kamoli ajlajnerom. Sta cu, nemirna ruka. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah... Ma sve se da naučiti, vremenom. :D

      Delete
    2. Sta mi preporucujes kao pocetnici? :)

      Delete
    3. Probaj prvo ove gel lajnere, meni su super L'oreal, Maybelline, Astor. Al nikako nemoj onu njihovu četkicu, iz iskustva znam da ćeš biti kao panda, sa onim crnim oko očiju. :) Nekako su mnogo debele te četkice. Meni je super ona Blush četkica za lajner, tanka i precizna. Ili probaj ove u olovci, oni su isto kul, kao da markerom povlačiš liniju.

      Delete
  9. Ja koristim ovaj zeleni, vodootporni navodno :D To mi je prvi ajlajner u zivotu koji sam uzela i zaista je dobar i lepo izvlaci :) frauleind.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Kupila sam alajner pre neki dan, i izgleda sa je u neseseru spao cep sa njega i da se osusio. Da li tako nesto moze da se desi samo posle jedne noci provedenog otvorenog poklopca. Ja imam essence eyeliner pen waterproof

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)