Brahmi Amla ulje

20:44

Pošto sam zaređala sa makeup proizvodima, danas ću se malo vratiti na kosu. Jedno dosta hvaljenih ulja na blogovima je Brahmi Amla prirodno ulje. Danas ću vam preneti svoje utiske o njemu, nakon nekog vremena konstantnog korišćenja.


E pa pre nego što počnem, da naglasim da je moja kosa u fazi oporavka. Dakle, do polovine je moja zdrava kosa, a krajevi su tretirani svim i svačim. Farba, blanš, pegla i tako u krug. Što dovodi do zaključka da Jelena nema zdrave krajeve.

Sada malo o ulju. Sastav ulja je stvarno odličan, ako je verovati proizvođaču u njemu se nalazi Brahmi (Bacopa monieri) i amalaki (Emblica officinalis). Obe biljke su najveći prirodni izvor vitamina C i imaju ogromnu hranljivu vrednost. Evo i slike svih sastojaka:


Šta proizvođač obećava prilikom korišćenja ovog ulja:
  • Poboljšava kapilarnu cirkulaciju u koži i tako sprečava nastajanje štetnih materija.
  • Uklanja izumrle ćelije na skalpu (perut).
  • Hrani i jača koren kose.
  • Sprečava opadanje.
  • Pospešuje rast kose.
  • Vraća kosi prirodnu boju i sjaj.
  • Daje kosi gustinu i elastičnost.
  • Sprečava i smanjuje gubitak boje (sede vlasi).
  • Sprečava pucanje na krajevima kose.
  • Deluje smirujuće i ishranjujuće na centralni nervni sistem.
  • Doprinosi dubokom i mirnom snu.
  • Poboljšava pamćenje.
Ono što ja mogu da kažem je da ovo ulje stvarno deluje i da nisu puno slagali kada su napisali šta sve može. Kada kažem to 'puno' ne mislim da nešto od toga nije istina, već da ja ne mogu to da proverim. Npr. ne znam da li sprečava nastajanje štetnih materija, da li uklanja perut ili sprečava opadanje, jer sa tim nemam problema. Ono što mogu da kažem je da stvarno jača kosu, vraća joj sjaj i daje gustinu.


Na pakovanju piše da se koristi tako što se umasira na skalp i sa njim se prenoći. Uglavnom ga tako koristim, mada mi se desi da ga ostavim par sati, a ne celu noć. Jeste da piše da se stavlja samo na koren kose, ali ja ga stavljam na celu. Kosa mi je stvarno mnooogo drugačija kada ga koristim. Prvo, sija se mnogo više, ali samo onaj deo gde je moja prirodna kosa. Drugo, mnogo je mekša na dodir i to ne samo koren već i krajevi deluju mekanije. I treće, primećujem novu izraslu kosu.

Kao što rekoh, ja ga stavljam na celu kosu i iznenadilo me je još kod prvod korišćenja. Posle par sati držanja ulja na glavi sam primetila da su mi krajevi skoro pa suvi, u smislu da su skroz upili to ulje. To je bilo dovoljno da nastavim da ga koristim, makar i da ništa drugo ne radi, jer mi se prvi put desilo da krajevi upiju neko ulje skroz.

Stvarno ga svima preporučujem, i onima sa normalnom kosom, jer vraća sjaj, i onima sa oštećenom jer hrani kosu, kao i onima koji muče muku sa retkom kosom.

Jedina stvar koja mi se ne sviđa je zapremina pakovanja. Pošto imam gustu kosu, potrošim ga za čas, tako da bih više volela da ga proizvode u nekom većem pakovanju. Na slici vidite koliko ulja fali i ta količina je meni potrebna za tri korišćenja. I još jedna stvar koja se meni nikako nije dopala, ali verujem da mnogima jeste, je ta što pospešuje rast nove kose. Ionako muku mučim sa ovom, jer je ima previše, nova mi baš i ne treba. Nisam verovala da će stvarno krenuti da raste nova kosa, ali ipak jeste.


Jeste li koristili ovo ulje? Kakvi su vaši utisci?


You Might Also Like

16 коментара

  1. Imala sam u planu da kupim ovo ulje, međutim ako pospešuje rast nove kose možda odustanem od kupovine. Već imam zaista previše kose koju jedva obuzdavam, nova mi ne treba. Iz ovih razloga sam odustala i od mazanja ricinusovog ulja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I feel for you, bro. :D I mene to smara, sreća kad sam ga kupila nisam verovala da ce krenuti nova da mi raste, inače nikad ne bih kupila, ni sa ovom ne znam šta ću. Ali sad kad vidim kako je sjajna i lepa, zanemarujem to. :)

      Delete
  2. Koristim.Odlicno.
    Zamerka jedina:miris nesnosan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E to jeste, malo je jak i čudan. Ali ja sam se posle nekog vremena navikla, pa mi više i ne smeta.

      Delete
  3. Odlicno ulje! Primetila sam da osvezava boju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam za boju, pošto su mi krajevi plavi pa mi je isto, ali ovaj deo gde je prirodna boja je neuporedivo lepši sa uljem. :)

      Delete
  4. Gde ima da se kupi ovo ulje ?

    Pozdrsv,vesns

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam kupila u prodavnici na Kalenić pijaci, ali evo spiska svih prodajnih mesta sa njihovog sajta, sve zavisi gde je kome najbliže: http://www.ajur-veda.rs/prodajna-mesta/ :)

      Delete
  5. Probaj da zagrejes kosu a onda stavis kesu i peskir, tako nema potrebe da se drzi citavu noc a rezultati su neverovatni.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To radim sa hidratantnim pakovanjem, nisam do sada sa uljem, ali probaću čim sledeći put budem prala kosu. :)

      Delete
  6. E bas sam razmisljala da ga kupim. Sigurno kupujem uskoro :)

    ReplyDelete
  7. Jao hvala ti na ovoj recenziji! Kupujem obavezno! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I javi utiske, nadam se da će biti kao moji. :)

      Delete
  8. na mojoj listi ulja koje treba da kupim, ja imam tanku kosu i posto se cesto farbam kosa mi bas opada tako da mislim da ce mi ovo ulje odgovarati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da sigurno hoće, ja sam se uverila koliko sam mogla da nisu slagali šta sve radi ulje, a piše i da sprečava opadanje, ne sumnjam da je i to tačno.

      Delete

Hvala što komentarišete :)