Stevan Still - Ulja za kosu

15:37

Posle dužeg vremena korišćenja, rešila sam da vam napišem moje utiske o ovim uljima. Svi oni koji vole da isprobavaju razne proizvode za kosu ili čitaju blogove su verovatno već čuli za Stevan Still kompaniju. Odlikuju ih kvalitetni proizvodi i jako pristupačne cene. Ulje o kome ću pisati za mene je višenamensko, a zašto možete pročitati u nastavku.



Ambalaža je napravljena od čvrste plastike, sa poklopcem na odvrtanje. Jedina mana kod ambalaže je ta što se nalepnice vrlo lako skidaju zbog masnoće, ali to se lako da sanirati lepkom. Sam otvor je jako uzak, tako da vam neće izleteti previše proizvoda iako je jako tečan.



Prvenstveno ovo ulje štiti krajeve i daje sjaj kosi. To je ono što proizvođač obećava, a uz to daje i savet: ''Ponesite ulje na more i koristite ga da zaštitite kosu od ili hlora, na plaži ili pored bazena. Na kraju leta, umesto suve, ispucale i slabe kose, imaćete elastičnu, jaku i sjajnu kosu.'' Ulja sam kupila pre par meseci, tako da ja ne mogu da potvrdim da li štiti kosu od ovih uticaja, jer nisam imala prilike da ga isprobam. U ponudi postoji pet različitih mirisa. Nisam primetila da se razlikuju po kvalitetu nege, jedina razlika koju ja osećam je miris. Što se sastava tiče, vrlo je jednostavan: Paraffinum Liquidum, Arctium Lappa, Propylene Glycol, Parfum/Fragrance. Jako je tečne teksture, što možete videti i na slici ispod.


Sada da objasnim na koje načine ja koristim ovo ulje i kako mi se pokazalo. Prvo, primena kakva je i naznačena od stane proizvođača. Stavim nakon pranja, dok mi je kosa još uvek vlažna. Dovoljna je samo mala količina da kosa bude mekana na dodir. Iako proizvođač kaže da može da se koristi i na suvoj kosi, meni se ovaj način nije pokazao dobar jer mi previše umasti kosu. Druga namena je kao dodatak balzamu. Nigde ne piše da bi trebalo ovako da se koristi, ali meni se sjajno pokazalo. Dakle, pomešam malo sa balzamom i kosa mi bude baš mekana i nimalo masna. I treći način koji sam probala i koji mi se dopao je korišćenje i ovog ulja za dubinsku hidrataciju. Ne koristim samo njega za to, već ga dodam u masku koju koristim u te svrhe i rezultati su odlični.

Što se mene tiče, Stevan Still ima sve pohvale jer je uspeo da za jako mali novac napravi odlično ulje. Tačne cene se ne sećam, ali sam sigurna da nije bilo ni 100 dinara.


Koristite li Stevan Still proizvode? Koji je vaš favorit?

You Might Also Like

21 коментара

  1. Replies
    1. Čini mi se da ih ima u Ideji, Merkatoru ili Rodi. Ne mogu da se setim tačne radnje u kojoj sam ja kupila, jer je bila u okviru nekog tržnog centra, ali mislim da je Roda.

      Delete
  2. Bilo bi dobro da za svaki proizvod napišeš gde si ga kupila (ili gde ga ima u ponudi inače). Meni baš treba novo ulje i mislim da je dobra ova tvoja ideja da se pomeša sa balzamom, tako da ću prvom prilikom isporbati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za ovaj nisam ni ja bila sigurna gde sam kupila, čini mi se da je Roda u pitanju. Probaj, nadam se da će ti odgovarati tako, meni je super. Inače, hvala na savetu, poslušaću te od sledećeg posta. :)

      Delete
  3. Imam vaniliju i badem i koristila sam u kombinaciji sa Balea uljem koje je samo slabo djelovalo na jako suhoj kosi. Ali s ovim uljem rezultati su bili puuuno bolji. Ponekad držim na kosi prije pranja, a ovo je ubjedljivo najjeftinji proizvod za kosu, a da djeluje :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala da mešam sa još nekim uljem, ali baš ću i to probati, imam i ja neka ulja koja su mi baš slaba pa ih zato i ne koristim. :)

      Delete
  4. Koji je najbolji? Mogla si malo detaljnije da nam opises ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Napisala sam u tekstu da nisam primetila razliku po tome kako neguju, čini mi se da im je i sastav isti. Jedina razlika koju vidim je u mirisu, a to je individualno, svakome se sviđa drugačije. :)
      Ne znam šta bih još napisala, ali šta god da te dodatno interesuje, slobodno pitaj, rado ću ti napisati ovde. :)

      Delete
    2. Izvini, to sam preletela. A zanima me da li postoji razlika u intenzitetu i postojanosti mirisa? I da li badem mirise kao i Stillov regenerator - slatki badem (ako si probala) posto je savrsen?

      Delete
    3. Nema razlike u tome, ista je jačina mirisa i podjednako dugo traje (ne ostaje mnogo dugo, ali dosta je jak pa je možda i bolje tako). Što se badema tiče, nije ni probližno tom mirisu. Ne miriše ružno, ali ne tako savršeno kao regenerator.

      Delete
  5. Probala sam od ovih čičkovo... I šta znam, nisam nešto zadovoljna, podseća me na ona hemigalova ulja koja svega u sebi imaju osim pravog ulja kokosa, čička ili čega već. Kunem se u Brahmi i kokosovo u teglici :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brahmi je neprevaziđeno i ne bih ga menjala nikad, a ja kokosovo nešto i ne volim. Mislim da su ovo sasvim obična ulja, ona standardna, koja u sebi imaju miris kokosa, vanile i ostalog, pa se zbog toga i razlikuju. :)

      Delete
  6. Ajme ja bih ovo rado probala. :D Volim ulja za kosu, kako za njegu tako i za stiliziranje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ga pronađeš negde, obavezno probaj, cena je smešna u odnosu na negu. :)

      Delete
  7. Pa to je tecni parafin,nema nikakvih prirodnih ulja?! Verovatno odgovara jako suvoj i ostecenoj kosi :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa zato sam i rekla da se samo po mirisu razlikuje, verovatno je dodata aroma vanile, kokosa i ostalog. Moji krajevi su jaaako oštećeni i suvi, tako da mi je odlično.

      Delete
  8. Pa za 100 dinara za 50 ml je previse ocekivati da u sebi sadrzi i neka devicanska ulja :) Hvala za ovo otkrice, Still me uporno pozitivno iznenadjuje. Ovo definitivno ide na spisak za sledece letovanje, prosle godine sam vukla Macadamia ulje, jeste da je kombinacija morske vode i tog ulja napravila cuda za moju kosu (nikad bolje nije izgledala, prosto mi bilo zao da perem kosu posle plaze) ali je malo skupa akcija, ovo ce doci kao savrsena i dosta jeftinija zastita! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja čekam leto da ih isprobam u tu svrhu. :) Znam kako je kad se osuši prirodno posle morske vode, ja bih htela uvek takvu kosu da imam. :) Možeš da probaš da pomešaš morsku so u običnu vodu i tako ispiraš kosu, meni je to odlično, bude mi kosa lepo oblikovana, kao na moru. :)

      Delete
  9. Drage dame, sve informacije vezane za Still proizvode, savete, načine upotrebe, prodajna mesta, možete naći na Fejsbuk stranici-https://www.facebook.com/StevanStillkozmetika.

    ReplyDelete
  10. Iskreno nikada nisam koristila ova ulja, verovatno ću ih kupiti samo zbog krajeva :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo ga na krajeve i stavljaj, previše je masno da bi se stavilo na celu kosu bez ispiranja. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)