NYX senke u prahu

16:24

Kao što je već večini poznato, pre nekog vremena se na Vračaru otvorio Alexandar Cosmetics, pa ni ja nisam mogla da zaobiđem to. Prijatna atmosfera i ogroman izbor proizvoda su me naterali da tamo odem više puta i to najviše zbog proizvoda o kome ću danas pisati. Veliki sam fan NYX senki, bilo da je reč o pojedinačnim ili onima koje se nalaze u paletama, a najdraže su mi upravo ove u prahu.




Za početak evo onoga što proizvođač kaže: ''Sada je moguće blistati uz ultra sjajne pigmente u prahu za oči i obraze. Ovaj fini mineralni prah pruža izuzetan efekat i dugotrajnost. Savet: Sedefasti pigmenti se mogu koristiti kao senka za oči, ili “eye liner” . U slučaju da se koristi kao senka za oči, naneti pigment četkicom za senke. Kada se koristi kao “eye liner”, koristiti četkicu za “eye liner” na koju je prethodno nanet sprej za završno fiksiranje šminke. Za bolji krajnji efekat, jači intenzitet boje i dugotrajnost, koristiti uz osnovu za senke za oči (ESB).’’

Pigmenti su pakovani u plastičnu kutijicu sa otvorom na vrhu. Pakovanje jako lepo izgleda, ali je mali problem doći do senke unutra, jer je otvor jako uzak. Po ceni od 270 dinara dobijate 5 grama proizvoda, što će potrajati dugo.


Pigmentacija svih nijansi koje ja imam je odlična, a postojanost takođe. Senke se mogu koristiti i za hajlajt, ali su moje nijanse takve da samo jednu mogu koristiti u te svrhe i to LP01. Preostale nijanse su LP17 i LP23 ali videćete da nijanse nisu potpuno identične kada se nanesu kao što su u kutiji.


Pošto je moguće odrediti jačinu senke stavljanjem više slojeva, pogodne su i za dnevnu i za večernju šminku. Probala sam i da pomešam dve boje i to je bilo uspešno, tako da ako se odlučite za par komada, uvek možete pomešati malo i dobiti neku treću nijansu. :)


Nijansa LP01
Nijansa LP17
Nijansa LP23
Kao što sam već rekla, jedini problem ovih senki je pakovanje, odnosno uzak otvor. Drugu manu im nisam našla, a koristim ih jako dugo. Ne bih ni ovo navela kao neku veliku manu, jer uvek postoji neko rešenje. Ja sam u Alexandru kupila kutijice, po ceni od 90 dinara se dobiju 4 komada i unutra sipala deo senke. Kao što vidite, kutijice su pune a unutra je samo jedna trećina senke, tako da se dobije baš dosta proizvoda.


Što se mene tiče, za ove senke imam samo reči hvale i preporučujem ih svima. Moji kapci su spušteni, tako da sam uvek izbegavala pigmente jer su se preslikavali, ali sa ovima nisam imala nikakvih problema. Stoje na mestu sve dok ih ja ne skinem.

Jeste li probali ove pigmente, ili neke druge NYX senke?

You Might Also Like

21 коментара

  1. Obozavam ih! Imam komada dva. :D
    Slazem se sa svim sto si rekla. I ja sam izbegavala senke u prahu zbog nereda okolo i po faci. :D
    Ali od kad imam ove senke ja tih problema nemam! :D
    Salu na stranu, super su i bas ih volim. Dopadaju mi se tvoje nijanse istih! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idem ka tome da nijanse proširim što pre. :)

      Delete
  2. Volim sjajne senke, imala sam ranije neke kao u tvojim ovim pljosnatim kutijicama, dopadaju mi se nijanse koje si izabrala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja ih volim, ali uvek su se preslikavale, konačno sam našla neke da mogu i ja da stavljam. :)

      Delete
  3. I ja imam problem sa spuštenim kapcima...imaš li neku preporuku za dobru bazu za senke...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja koristim Artdeco odavno, to je jedina baza koju kupujem uvek. Drži senku na mestu koliko god je potrebno, a ne preslikava se ništa. Za mene najbolja do sada.

      Delete
    2. Imala sam tu bazu i jako mi se brzo skamenila pa sam probala i te komade da stavljam...užas :D Ja nisam imala pozitivno iskustvo...

      Delete
    3. Ne znam što ti se skamenila tako, ne bi trebalo to da se desi. Meni je jedna trajala godinu dana i do poslednjeg dana je bila super. Ne znam šta bi uopšte moga da bude uzrok tome, jer ja svoju nisam nešto posebno pazila pa da kažem zato, često mi se dešavalo da ne zatvorim lepo i da stoji tako, a opet ništa joj nije bilo. :)

      Delete
    4. Cula sam da se dešavalo ovo što i meni i drugim devojkama ranije...Možda sam ubola neku lošu seriju, jer je većina devojaka zadovoljna s njom... :D razmisliću još da li da joj dam drugu šansu...Inace ređe stavljam senku-više sam za maskaru i ajlajner u boji, al mi treba dobra baza za specijalne prilike...

      Delete
    5. Možda možeš da probaš sa Avonovom. Ja je nisam koristila, ali sam čitala baš puno preporuka za nju i to od devojaka sa spuštenim kapcima. :)

      Delete
    6. Hvala na preporukama!!! Pozz

      Delete
  4. Slazem se da je Artdeco najbolja >D A ove senkice su fenomenalne,imam nekoliko komada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za mene je ona jedina baza koju ću uvek kupovati. Mada hvale i onu iz Avona, ali nisam je probala. :)

      Delete
  5. Baš želim da ih probam a posebno me je oduševilo da postoje iove kutijice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kutijice postoje u raznim oblicima i veličinama. I vrlo su jeftine, za divno čudo. :)

      Delete
  6. Baš mi lepo izgledaju ovi pigmenti. :) I nijanse su baš one koje bih ja izabrala. :D Nikako da ih uzmem, jer mi generalno nisu praktične senke u prahu. :) Super ti je ideja za kutijice. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam izbegavala tako te senke u prahu, sad samo ove kupujem, odlične su kada se stave izgledaju kao i svaka druga čvrsta senka samo mnogo pigmentovanije. :)

      Delete
  7. Nisam probala još uvek ove pigmente :) Super ti je ideja za kutijice, meni bi u ovim uskim kutijicama pola proizvoda zavrsilo na podu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam pokušavala da gurnem aplikator unutra na početku, završilo je sa više proizvoda na stolu nego na četkici. :D

      Delete
  8. Mozes li da mi kazes gde se tacno nalazi radnja na Vracaru? Ne znam gde je ta ulica, pa bi koristilo objasnjenje u blizini cega je (npr Hram, park...).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod Čuburskog parka nastaviš ulicom Maksima Gorkog i dođeš skroz do Južnog bulevara, ne skreće se nigde, samo pravo niz Maksima Gorkog (jedno 5 min hoda). Kad izađeš na ulicu Južni bulevar, skreneš levo (ne prelaziš ulicu, sa te strane je) tu je jedna pumpa, i odmah pored je i Alexandar Cosmetics.

      Delete

Hvala što komentarišete :)