Prajmeri za lice

18:17

Sa prajmerima za lice sam se prvi put susrela pre jedno godinu dana. Pre toga ih nikada nisam koristila, niti me je interesovalo da probam. Do sada sam isprobala svega četiri komada, tako da sam rešila da u jednom postu obuhvatim sva četiri koja imam i time možda nekome pomognem pri odabiru. Pre nego što krenem sa opisom, naglašavam da sva četiri prajmera imaju silikon, tako da ukoliko ste na to osetljivi trebalo bi da ih izbegavate. 

Počeću od Garnier prajmera jer se po teksturi on jedini razlikuje od ostalih. Ono što proizvođač obećava je vizuelno prekrivanje bora i nepravilnosti na licu, kao i smanjenje sjaja. Prajmer zaista radi ono što je obećano, bore su manje vidljive nego bez njega, lice se ne prosija nakon par sati, već daje mat izgled duže vreme. Ovaj prajmer bih navela kao odličan za dnevnu varijantu, jer nisam primetila da na licu šminka stoji duže kada ga koristim, a to je ono što većina traži prilikom večernjih izlazaka. Cena ovog prajmera je oko 600 dinara za 30 ml proizvoda.


Sledeći prajmer je suprotnost prethodnom. Rec je o NYX prajmeru, čiju detaljnu recenziju možete pročitati ovde. Po teksturi se potpuno razlikuju, kao i po boji. Kada se stavi na lice, koža je zaglađena ali malo manje nego sa prethodnim, ali je velika prednost to što utiče na postojanost šminke i to u velikoj meri. Koristila sam ga u raznim situacijama kada mi je šminka bila na licu od jutra do kasno uveče i sa njim se nije pomerila. Od kad imam Garier njega koristim samo kada su takve situacije, ne i svakog dana. Nemam neki poseban razlog za to, prajmer je moguće koristiti prilikom svakog šminkanja, ne izaziva iritacije (osim ako nemate alergiju na silikone) i ne utiče loše na kožu. Cena je 1080 dinara za 30 ml.



Sledeći je Eveline prajmer koji sam kupila pre NYX. Ovo je ujedno i prvi prajmer za lice koji sam ikada kupila. Namenjen je suvoj i osetljivoj koži, što moja nije, ali nema veze. Iako mi je koža mešovita, odgovara mi i ne dolazi do prosijavanja u toku dana. Šminku drži na mestu dugo vremena, zaglađuje kožu i ne izaziva iritacije. Ono što mi se ne dopada je tekstura. Dosta je ređi od ostalih, tako da ako okrenete bočicu lako se desi da vam iscuri mnogo proizvoda. Najsličniji je NYX prajmeru, ali prednost dajem NYX zbog duže postojanosti. Cena je oko 600 dinara, a proizvod takođe dolazi u tubi od 30 ml.


I poslednji prajmer koji imam je Ingrid. Po nekoj logici najslađe ide za kraj, ali ovde nije tako. :) Ovo je definitivno prajmer koji nikada ne bih ponovo kupila, čak mislim da ni ovaj neću potrošiti nikada. Tekstura mu je slična kao kod prethodna dva, ali je funkcija skroz drugačija. Zagladi lice, ali ne kao i prethodni, a šminku ne drži na mestu uopšte. Ono što mi se jako dopada jeste gustina i pakovanje. Mnogo je čušći od ostalih, što ja više volim, a pakovanje je mnogo praktičnije. Da nisam probala druge pre njega verovatno bih nastavila da ga koristim, ali u odnosu na sve druge koje imam ovaj je definitivno na poslednjem mestu. Cena ovog prajmera je oko 400 dinara.


I za kraj, evo teksture svih prajmera:


Koristite li prajmere za lice? Koji je vaš favorit?

You Might Also Like

25 коментара

  1. Imam losa iskustva sa prajmerima. :/ Jezim se na samu pomisao na Ingrid prajmer, i jedva sam cekala da ga potrosim. :D Garnier volim i ne volim... :D Ostale nisam probala. :/ I dalje sam u potrazi za dobrim prajmerom. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ga verovatno neću potrošiti nikada. :D I ja imam faze kada ne volim Garnier, ne znam ni sama što, na sreću kratko traje, više ga volim. :)

      Delete
  2. Mogla bih probati NYX-ov. Trenutno sam verna Baleinom Teint Perfektionu koji se pokazao savršenim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balea mi je sledeći na listi, čula sam da je odličan. :)

      Delete
  3. Ja sam tek pre 2 meseca kupila prvi prajmer(Oriflame)...ne znam sta da mislim jer nisam ih ranije koristila...bas sam mislila da probam ovaj Garnier (o kom sve blogerke pricaju) ili mozda NYX... ne znam videcu...u svakom slucaju ovo uporedjivanje mi je bas dobrodoslo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šta god da se odlučiš, nećeš pogrešiti. Oba su odlična, jedan za lepši izgled lica, drugi za postojanost šminke. :)

      Delete
  4. Joj odlican post! Ja sam do sad koristila samo ovaj garnierov i odlican mi je. Tj imala sam i sehora i koliko se secam slicni su bili po efektima. U principu ih koristim s vremena na vreme ne svaki dan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam relativno skoro počela da ih koristim svakodnevno, nekako mi se čini da mi se lice manje peruta od kad ih koristim.

      Delete
  5. Bas sam zelela da probam ovaj evelin,i sad mi je bas drago sto nisam!! :) NYX je ipak moj pravi izbor!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ništa nisi propustila što nisi probala, NYX je definitivno bolja opcija. :)

      Delete
  6. Ja koristim garnier,to je ustvari i prvi koji sam uzela,za sada sam zadovoljna,ali bih volela jos neki da probam...mozda posle tvog posta uzmem NYX-ov... ako imas jos neke njihove proizvode,mogla bi ponesto i o njima da napises :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam još proizvoda, napisaću uskoro recenzije, pošto jesu vredni pažnje. :)

      Delete
  7. Odlican post! Eveline i Ingrid nisam probala, ali sa njima i nemam neka posebna iskustva. Garnier blur sam merkala, ali trenutno koristim Balein prajmer, ujedno i omiljeni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja čekam da potrošim Garnier pa da isprobam Balein, i to jedva čekam. :)

      Delete
  8. Koristim Ingrid i Garnier naizmenicno,meni Ingrid vise odgovara od Garnierovog,ali cim ih potrosim uzecu Balein.Inace,za prajmere sam saznala putem blogova,do tada sam "zivela u mraku" :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve zavisi od tipa kože, meni Ingrid uopšte nije odgovarao. I ja čekam da potrošim Garnier pa da uzmem Balein, čula sam da je odličan. :)

      Delete
  9. Probala sam Evelinov primer i on je meni koma.. još uvijek mi stoji u ladici, nekako mi ga žao baciti a ne koristim ga. Najbolji ikad mi je YSL Matt Touch i dalje niti ne tražim. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, ni ja ne bih tražila dalje kada bih imala YSL. :D

      Delete
  10. Super usporedba :) Meni primeri nisu neophodni jer mi nije cilj da mi šminka traje ne znam koliko dugo niti me smeta ako se nešto lagano izbriše. Trenutno imam Catrice primer, ali ga ne koristim toliko često.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Catrice nažalost nema kod nas, ali prvom prilikom kad budem u mogućnosti kupujem njihov prajmer, kao i još neke proizvode. Blago vama što ih imate. :)

      Delete
  11. Imam NYX Photogenic prajmer, odličan mi je, ali planiram da kupim Balein kad ga potrošim, probala sam drugaričin, fenomenalan je i mnogo povoljniji od NYX-a :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Očekujem recenziju Baleinog, planiram da ga kupim čim potrošim Garnier, pa me zanimaju utisci. :)

      Delete
  12. Ne koristim, ali mogla bih. Pogotovo jer imam proširene pore :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, svideće ti se, posebno Balea ili Garnier za to. :)

      Delete
  13. Danas sam kupila Ingrid prajmer. Ne radi mi pumpica......

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)