Empties 2

11:18

Nakon posta o novitetima, red je i da kažem šta mislim o onim stvarima koje sam potrošila. Nakupilo se dosta toga sa čim sam završila u martu i aprilu, tako da ću ispod svake slike u kratkim crtama reći da li je proizvod ispunio moja očekivanja ili ne.



Balea šampon, balzam i maska su potrajali nepuna dva meseca i sa njima sam i više nego zadovoljna. Celu recenziju možete pročitati na blogu, a u kratkim crtama: odlično omekšavaju, lepo mirišu, ne iritiraju teme glave.

Semi Di Lino je jedan odličan šampon koji kosi daje lep sjaj i znatno olakšava raščešljavanje. Ima moju preporuku, baš kao i balzam iz te kolekcije.

Šauma šampon i balzam mi se nisu dopali. Prvo, trajali su jako kratko, ni mesec dana, a pored toga su dodatno mastili moju kosu, što se retko dešava sa drugim proizvodima.



Krautenrhof balzam je nešto najgore što sam ja probala. Previše je tečan, kosi ne uradi apsolutno ništa, a miris je toliko jak da je meni prilikom svake upotrebe stvarao mučninu. Na kraju sam ga potrošila umesto pene za brijanje, jer na kosu nikako nisam mogla da ga stavljam.

Kokosovo ulje sam koristila kao tretman za kosu pre pranja. Nisam baš nešto oduševljena, jer mi je potrebno mnooogo vremena da isperem sa kose. Ali da učini kosu mekšom, ne mogu da osporim.

Natura Siberica ulje o kome sam već pisala. Sastav me je malo razočarao, ali generalno gledano baš prija mojoj kosi i preporučujem ga svima koji muče muku sa dehidriranom kosom.



Opet kupki ima najviše. Po količini potrošenih za dva meseca neko bi pomislio da živom u desetočlanoj porodici. Nivea diamond touch je klasika koju uzimam kada ne znam šta bih drugo, ništa spektakularno, ali nije ni loša.

Ako volite miris soka Egzotik, onda probajte ovu Balea kupku. Nije neka nega, ali miris je odličan, svaki put kad se tuširam njom pripije mi se taj sok.

Nivea Tahiti lily je postala moja omiljena kupka. Ni njoj nega nije spektakularna, ali toliko lepo miriše da mi se čini da ću tokom leta samo nju kupovati.

Balea i Nivea ulje za tuširanje. Taman sam počela da mislim da su dobri, pošto mi se u početku uopšte nisu dopadali. Ali onda je na scenu stupila Šmizletina, zajedno sa svojim Eucerin uljem, koje mi je poklonila i meni sada nijedno drugo nije dovoljno dobro. Tako da ako želite ulje za tuširanje, preskočite ova i kupite Eucerin.

Sephora piling za telo je prosečan. Neću ga ponovo kupiti, jer ja volim uljane pilinge, nakon kojih na koži ostaje zaštitni film. Ovaj je uspeo da isuši moju kožu, koja generalno nije suva.



Nivea šampon za bebe koristim za pranje četkica. Ove šampone uglavnom dobijem s vremena na vreme, pa zato koristim isključivo njih. Fino operu četkice i ne unište dlaku.

Garnier ulje za telo bacam jer je promenilo miris skroz. Vidi se da je užeglo. Mada imam ga jako dugo, u početku mi je bilo super, a onda je od njega krenula da mi izlazi alergija po nogama, pa sam prestala da ga koristim.

Hipp ulje protiv strija je proizvod koji ja obooožavam! Nemam strije, pa ne znam da li nešto radi, ali tako lepo miriše, neguje kožu i bilo mi je uživanje da ga svake večeri pred spavanje koristim i usput se malo izmasiram. Preporučujem ga svima, a i ja ću ga sigurno ponovo kupiti.



Nivea sredstvo za skidanje šminke nemam dugo i rok je u redu, ali je ono promenilo boju. Ne bih se igrala i stavljala ga na oči, tako da ga bacam za svaki slučaj.

Cleanic maramice su super za brzinsko skidanje šminke kada ste negde na putu. Pored Biotena one su mi najbolje.

Effaclar gel za umivanje mi trenutno ne odgovara, a potrošen je samo da ga na kraju ne bih bacila. Smatram da je odličan proizvod, ali za problematičnu kožu.

Nikel piling za lice koji sam dobila u Purity Boxu je jedan odličan proizvod za osobe sa osetljivijom kožom. Nije grub i miriše predivno, na pomorandžu.

Ayna serum za lice je najbolji serum koji sam do sada koristila. Detaljnu recenziju možete naći na blogu. Samo reči hvale imam za ovaj proizvod i preporučujem ga svima.

Krema za problematičnu kožu kupljena u trenutku kada mi je izbilo par bubuljica. Meni nije pomogla, a bacam je jer joj je rok trajanja vrlo kratak.



Balea dezodorans je solidan, ništa spektakularno, ali ovo malo pakovanje je meni vrlo praktično, pa ga zbog toga četo kupujem.

Eucerin labelo je jedino labelo koje sam ja potrošila. I to više puta. Onda vam je jasno koliko je dobro, kada u moru labela koje imam koristim i iznova kupujem samo njega.



Što se lakova za nokte tiče, retko ih trošim, ali sam redovna kada su brzosušeći u pitanju. To ide prilično brzo kod mene. Aura, Seche i Poshe. Od svih mi je Aura najbolja. Radi isti posao kao i druga dva, po znatno nižoj ceni, a uz to se može iskoristiti do kraja, jer je četkica dovoljno duga. Miss Sporty je greškom kupljen, pa zato sada leti u kantu. Nisam videla da je to lak protiv grickanja noktiju, mislila sam da je običan bazni lak. Previše je gorak, pa kada bih god uzela nešto da grickam, to bi poprimilo taj ukus.

Moya ulje za zanoktice, koje nije potrošeno, a leti u kantu jer je užeglo. Pošto miriše na višnju, ja sam ga štedela, da bi mi trajalo što duže i eto mi ga sada, bolje da sam ga lepo trošila. AD kapi su meni spasile nokte nakon gela i preporučujem ih svima sa slabim noktima.



Lajneri i maskare su nešto što trošim u velikim količinama. To su jedini proizvodi koje koristim pri svakom šminkanju, čak ni puder više ne koristim toliko. Od lajnera su tu Revelik, koji ima najbolji odnos cene i kvaliteta, po mom mišljenju. Dva Loreal lajnera, cene jesu malo više u odnosu na druge, svi su po hiljadu dinara i malo preko, ali vrede jer traju po 5 puta duže od ovih jeftinijih. Oba su mi trajala godinu dana uz stalnu upotrebu, što je meni neverovatno, posebno za ovaj u obliku flomastera. Maybelline mi je jedno veliko ne, jer se osušio posle par korišćenja. Essence gel mi se ne dopada jer teksturom više podseća na kremastu senku, nego na lajner.



2000 Calorie maskara je moja omiljena, sve dok nisam otkrila novu, o kojoj ću vam uskoro pisati i koja je uspela da nadmaši ovu. Golden Rose je sasvim solidna za tu cenu, s obzirom da je plaćena oko 300 dinara, ne žalim se. Izduži fino, taman dovoljno za dnevne varijante.

Maybelline olovka za obrve je meni jako loša. Dopala mi se ideja, vosak i olovka u jednom, ali realizacija nije najbolja. Previše je mekana, a sa obrva sklizne nakon sat vremena. Miss Sporty karmin je moj prvi crveni karmin u životu, kupljen pre preko pet godina. Emotivno sam vezana za njega, pa je tu stajao i ako više nije za korišćenje, ali sada je vreme da leti u kanticu. Essence bazu za senku ne mogu da preporučim, jer je meni loša, bila mi je dobra za neutralisanje kapka, ali mi se senka odmah preslika jer imam spuštene kapke. Dobro mi je poslužila kada slikam senke za blog, pa sam je tako i potrošila. Martinović korektor imam još od pre dve godine, skoro da je nepotrošiv. Predivno je mirisao i dobro pokrivao, ali nije za podočnjake jer je dosta suv. Essence sjaj imam toliko dugo da ne pamtim kada sam ga kupila, ali znam da ga nikada nisam namazala. Ne volim sjajeve, iako uporno pokušavam da se srodim sa njima. Imala sam fazu u srednjoj kada sam ih toliko mazala da sam umela da potrošim nekoliko mesečno, ali to me je sada prošlo. Artdeco senka je nešto što ja uvek preporučujem, imaju izvrsnu pigmentaciju i postojanost. Cena je malo veća u odnosu na količinu koja se dobije, ali vrede.



Ovom postu o praznim bočicama je trebalo da se pridruže proizvodi iz taga potroši 12 do proleća, ali su slike ostale na desktopu i obisale su se kada sam reinstalirala sistem, tako da ništa od mog hvaljenja da sam sve potrošila za to vreme. :)

Jeste li koristili neke od ovih proizvoda? Kako vam se čine?

You Might Also Like

17 коментара

  1. uu koliko stvari :D
    zainteresirala si me za Baleinu liniju gore :D ako si sve potrošila i zadovoljna si :D
    i Hipp ulje protiv strija je nešto što bi isprobala :D jer volim Hipp proizvode :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balea je odlična, obično dok dođem do kraja šampona dosadi mi pa jedva čekam da ga potrošim. Ovaj nisam ni znala da je pri kraju, pa sam bila u fazonu pa kako kraj, ne još. :D Hipp je kod nas stigao skoro, pa se sada upoznajem sa njihovim proizvodima i baš mi se dopadaju svi. Jedino mi je žao što imamo otprilike samo pola onoga što imate vi, ali dobro, bolje išta nego ništa. :)

      Delete
  2. Delimo odusevljenje za Eucerin uljanu kupku i balzam ^_^ Ayna serum je bozanstven! I moracu da probam hipp-ovo ulje, trenutno sam u uljanoj fazi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam trenutno u toj fazi, samo ulja koristim. Ako ga kupuješ, vidi u Rodi, platila sam ga skoro 200 din jeftinije nego što je u Dmu. :)

      Delete
  3. Ponavljam: skidam kapu!!!
    Potrošim i ja po nešto, nije da nije ali ne čuvam pa ne znam kolika bi to gomil(ic)a bila :D L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Počni da čuvaš, pa da se trkamo koja će više da skupi. :D

      Delete
  4. Trosim Max Factor maskaru i super mi je, koristim je svakodnevno bas sam zadovoljna efektom koji pruza. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mi je jedna od omiljenih maskara i stalno je kupujem. Kad god se u neku razočaram, ja se vratim ovoj. :)

      Delete
  5. Zanima me gde na Kalenicu kupujes kiko lakove jer ja obozavam kiko kozmetiku pa mozda ima jos nesto iz njihove ponude!
    Hvala unapred

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo je teže da objasnim, jer nije cela tezga, već sa strane stane na pola jedne. U svakom slučaju na sredini pijace se nalazi, pored je jedna cela tezga sa kozmetikom (šamponi, mleka za telo i tako to). Danas idem tamo, pa ću pogledati da li ima neki broj tezge da bude lakše za nalaženje. Što se Kiko kozmetike tiče, to ne znam, jer on na svakih par dana ima nešto drugo, Brzo se proda, ali brzo i donese novo. Nema stalnih stvari, nego kako kada naletim.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Hvala puno,nadam se da cu pronaci pozdrav!

      Delete
  6. Hvala puno, nadam se da cu pronaci!

    ReplyDelete
  7. Bila si veoma vredna :)
    Svaka čast za trošenje :)
    Hoćeš li, molim te, da mi objasniš bliže razliku između aura tip coat i seche vite, jer bih uzela nešto bez formaldehida? I gde kupuješ poshe?
    Hvala ti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reših da ove godine smanjim nagomilano, pa se sada trudim. :)
      E, ovako, meni je Aurin bolji jer lak suši istom brzinom kao i Seche, ali mi se sa Seche dešavalo da se posle dan, dva povuče lak sa ivice nokta, pa se vidi linija, to me je užasavalo. Sa Aurom mi se to nije desilo, a lak mi izdrži i po nedelju dana na noktima. A Poshe kupujem u Alexandru, ali njega ti najmanje preporučujem, ne može da se iskoristi do kraja, zgusne se, stavljala sam onaj Seche za razblaživanje lakova, ali nije ništa delovao. A i sa njim mi lak na noktima potamni posle dva dana, pa izgleda prljavo. Posebno svetli lakovi. Kupila sam pre par nedelja Essence kapi za brzo sušenje i mogu ti reći da ti njih najviše preporučujem. Suše mnogo brže nego lakovi, bukvalno je lak osušen za minut kada ih staviš, a i cena im je smešna, oko 200 dinara. Samo kapneš jednu do dve kapi na nokat i dok to uradiš na sve, onaj prvi je već suv. :)

      Delete
  8. Gde u Beogradu mogu da nabavim Reveluque? Na fb strani dolaze uskoro vec mesecima, a jako zelim bronzer.... hvala unapred

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)