BY DRESSING CASE

Macadamia farbe

14:57

Pre izvesnog vremena, ofarbala sam se polutrajnim farbama, čisto da malo promenim, a onda sam shvatila da želim da ta promena bude trajna, a ne privremena. Samo je trebalo pronaći nijanse koje su približne onim Crazy Color, od kojih je sve i počelo.


Prva farba za koju sam se odlučila bila je KYO, zato što je bez amonijaka. Ona je super, pristupačna, ne šteti kosu, ali se ispira relativno brzo. Glavni razlog zašto sam je promenila prilikom sledećeg farbanja je izbor nijansi koje nudi Macadamia. Tu sam pronašla gotovo identične kao Crazy Color, a to su nijanse 6.666 i 5.222.

Pronašla sam dosta recenzija na netu, koje mi nisu puno značile, jer je bilo dosta negativnih. Vodila sam se time da mi je apsolutno svaki njihov proizvod za negu kose odgovarao, pa nije bilo razloga da mi farba bude loša. I bila sam u pravu, nije mi ni najmanje oštetila i isušila kosu bez obzira što ima amonijak, što mi je najbitnije od svega.


Farba ima 100 ml, a uz nju će vam biti potreban i hidrogen od 150 ml. Dakle, razmera farbe i hidrogena treba da bude 1:1.5. Obzirom da je meni bilo mnogo da na dve farbe stavim dva hidrogena, ja sam stavila jedan ipo od 6%, u pitanju je KYO hidrogen, ali mogu da preporučim i Free Limix, koji predivno miriše. Macadamia ima i svoj hidrogen, ali u velikom pakovanju, pa ga iz tog razloga ja još uvek nisam probala.

Farba je sama po sebi bela, kada je sipate u činiju i miris je mnogo bolji od drogerijskih. Ne kažem da miriše predivno, ali nećete osetiti miris amonijaka u njoj. Obzirom na količinu koju dobijete, nije potrebno da pomešate dve cele farbe kao što sam ja uradila. Moja kosa je prilično gusta, a dužinu možete videti na slici i bila sam sigurna da će mi ta količina biti taman, međutim dobar deo sam na kraju bacila. Tako da ako imate dužinu kao moju, ili kraću, a želite da mešate boje, stavite pola jedne i pola druge, a ostalo sačuvajte za sledeće farbanje.
Još jedna odlična stvar je ta da me ni malo nije pekla dok je stajala na glavi. Držala sam je 15ak minuta, umesto pola sata, jer je krenula da se prima mnogo crveno, a ja sam želela da bude i malo ljubičastog sjaja.

Kada sam isprala boju i osušila kosu ispala je prilično crvena. Međutim to je na svetlu u sobi, a na dnevnom svetlu se vidi da je mešana sa ljubičastom. Tako da ako se odlučite za ove dve nijanse, znajte da ćete na svakom osvetljenju imati drugačiju ninajsu. :) Da biste videli na šta mislim, slikala sam se na svim mogućim osvetljenjima.

Slikano napolju, na direktnoj sunčevoj svetlosti
Ono što me je iznenadilo je to da se ispira mnogo manje nego što sam očekivala od ovakvih nijansi. Isprala se dok sam prala kosu šamponom i balzamom, ali kada sam ispirala masku sa kose, voda nije bila crvena, što mi se do sada nije desilo. Tako da još jedan veliki plus za postojanost.

Slikano u sobi, na direktnom svetlu pored prozora

Slikano u sobi, na dnevnom svetlu, ali ne direktnom
Macadamia pored farbi nudi i korektor, koji izgleda identično kao farba, samo se ne može koristiti samostalno, već u kombinaciji sa određenom bojom. Jako mi je žao što sam kasno videla da postoji ljubičasti korektor, ali prilikom sledećeg farbanja ću ga probati i javiti vam utiske.

Slikano napolju, u hladu

Cena farbe je 600 dinara, a hidrogen je oko 150, što je sasvim korektna cena u odnosu na količinu koju dobijate, a koja može da potraje za dva ili više farbanja, u zavisnosti od toga da li farbate samo koren ili celu kosu.

Slikano napolju, u hladu
Obzirom da mi ni na koji način nije oštetila kosu, da se boja ne ispira brzo, kao i to da je izbor nijansi zaista ogroman, mogu da kažem da ih u skorije vreme neću menjati i da ih preporučujem svima.

Jeste li probali Macadamia farbe? Kako vam se čine?

You Might Also Like

26 коментара

  1. Replies
    1. Hvala! Spremi se i ti za jedan ovakav fotosešn sutra u Nišu. :)

      Delete
  2. Boja je divna,lepo ti stoji :-) Ne koristim farbe,satiram se u 2 boje vec godinama :-) Odlicne fotografije! Uzivaj u lepom suncanom danu i pozdravcic :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno! :) Ja još jedino nisam šatirana bila, al za par godina možda ti se pridružim u tome. :)

      Delete
  3. Farbam se sa njima nekoliko meseci, samo u plavo.. Farbe su odlicneee mnogo bolje od nekih profi farbi koje sam koristila do skoro, sve potpisujem iz recenzije, a cula sam lose komemtare o farbi:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se mnogo dopadaju, a dosta sam loših komentara čula, na sreću isporbala sam ih bez obzira na komentare. :)

      Delete
    2. U kom smislu loše? :) Farbam se Macadamia farabom vec godinu i po dana. Prezadovoljna sam, ne ostecuje mi kosu, nema osobe koja me nije pitala za boju, zaista prelepu nijansu svetlo plave boje izvlaci. Nedavno sam se požalila drugarici, koja je na moju preporuku počela pre par meseci da koristi njihovu farbu ali ne plavu, da mi mnogo opada kosa. Njen komentar je da od kako je počela da se farba Macadamia farbama, kosa mnogo više opada i da mi je to sigurno od ove farbe. Bas sam zadovoljna bojom, a pojačano opadanje kose sam prepisivala godišnjem dobu. Da li neko ima slična iskustva? Izvinjavam se za duži komentar :)

      Delete
    3. Uglavnom da devojke nisu dobile boju kakvu su želele, uzmu svetlo braon, ispadne tamno, recimo, a onda se ne ispiraju tako lako, da bi se ta pogrešna boja sprala. :) Ja nemam iskustva sa tim opadanjem, opada mi u granicama normale, kao i do sada, ali ako primetim nešto, javljam obavezno. Pre ovih sam se ofarbala jednom KYO farbama, pa za sada ne primećujem nikakvu razliku u opadanju pre Macadamie i sa njom. Ali ja sam se tek sada prvi put ofarbala njima, tako da može da se desi da se to dešava nakon nekog vremena korišćenja. :)

      Delete
  4. Kosa ti divno izgleda, boja je super, odlicno ti stoji. :)

    ReplyDelete
  5. Strava je boja, sjajno ti stoji! :))

    ReplyDelete
  6. Nisam probala njihove farbe. Opet cu ponoviti da je boja odlicna! I jos veci plus je sto je razlicita na razlicitom osvetljenju :)

    ReplyDelete
  7. Prelepa si, bože, lepa si ko ikona!

    ReplyDelete
  8. Prelepa si, bože, lepa si ko ikona!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toliko lepa da si morala dva puta da mi to kažeš!

      Delete
  9. Boja je predivna, nemam reci! Mogu li znati iz koje boje si prelazila u ovu, ispalo je totalno profi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pre toga mi je boja bila prirodna, tamno braon, pa sam se ofarbala mešavinom dve KYO farbe i dobila skoro istu nijansu kao ovu, onda sam uzela Macadamiu i ofarbala se njima, jer se KYO brže ispiraju. :) Ovo mi je prirodna nijansa, koju sam se farbala: https://instagram.com/p/3wxStgtHDy/?taken-by=dressingcase

      Delete
  10. Kosa ti izgleda tako negovano i lepo! Pročitah post u pravi čas, baš sam razmišljala da isprobam Macadamia farbu za krajeve, prošli put sam uzela Genius u Aleksandru, odlično je ispalo ali se i isprala :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene je ova oduševila po pitanju ispiranja. Ispira se, naravno, ali mnooogo manje od svih ostalih koje sam koristila ranije.

      Delete
  11. Mnoogo mi se dopada boja! E sad, ako mozes da me posavetujes. Imam nefarbanu tamnu smedju kosu, uzasno bledo lice i dosta flekica na licu od akni. Zato me strah da ce ovako crvenkasto/ljubicasta boja da mi istakne dodatno te fleke, a jos sam i bleda bas pa se bojim da ne izgledam ko mrtvak. Verovatno ne znas odgovore na ova pitanja, ali eto znacilo bi mi tvoje misljenje. I da, da li ce se boja primiti iz prve, ne razumem se bas u farbanja ali mi je logicno da hoce jer ide tamna kosa na tamnu boju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja imam flekice od akni na obrazima, pa ni ne primećujem razliku kad sam bila prirodna i sada, nije mi ta boja kose dodatno istakla. Na ovim slikama imam puder, pa se ni ne vide, ali generalno mi je isto i sa prirodnom i sa ovakvom. :) Primiće se sigurno, jer sam i ja farbala prirodno tamnu kosu, imala sam one Crazy Color, čekala da se isperu skoro skroz, a onda se ofarbala, ovo mi je prirodna boja: https://instagram.com/p/3wxStgtHDy/?taken-by=dressingcase pa je na nju ispalo ovako. :) Ali ako nisi skroz sigurna, moj ti je savet da provo probaš sa Crazy Color, čak i ako ti se ne dopadne, možeš da ih ispereš, ove dve sam ja prvo pomešala, pa sam nakon toga odlučila da se ofarbam trajno: http://dressing-case.blogspot.rs/2015/08/crazy-color-polutrajne-farbe.html jeste malo skuplja opcija, moraš da daš 1200 din na te dve farbe, ali bar si sigurna da ti dobro stoji i da može trajno. :)

      Delete
    2. Hvala ti puno :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)