BY DRESSING CASE

New in: September

11:25

Koliko volim hladno vreme, toliko je ono pogubno za moj novčanik. Više me ne mrzi da u momentu dosade obujem patike i otrčim do prve drogerije, ''samo da proverim šta ima novo''. Dok je bilo leto, koje poprilično mrzim, nije mi padalo na pamet da na +40 trčkaram do Lilija i nazad za po neku sitnicu, tek da sebi ulepšam dan.


Bez obzira na nepotrebno trošenje para, jeseni se i te kako radujem. A raduje se i moje lice, koje se više ne masti. Obzirom da sam u toku leta koristila kreme za masnu kožu, došlo je vreme da se to menja, pa sam jedva dočekala da odem po set Dr. Hauschka proizvoda. Onaj za masnu kožu sam već isprobala, a sada sam želela da vidim koja bi mi to kremica odgovarala u toku jeseni i zime. Tako da sam pored seta kupila i mini verziju kreme od matičnjaka, ne bih li tako isprobala ceo asortiman. Zaljubljena sam u njihove proizvode i nema mi pomoći.


Od pre par godina počela sam da koristim kreme za područje oko očiju. Volim ih i uživam u njima, a tokom leta sam posebno uživala u Eucerin Aqua Porin kremici, ali kako sam konačno počela da se šminkam svakodnevno, područje oko očiju je bilo dodatno iritirano micelarnom, pa mu je bila potrebna neka jača krema. Tako sam se odlučila za Alverde i nisam se pokajala, odlično hidrira! Dok sam tražila takvu kremicu, naletela sam i na ove Balea jastučiće za ispod očiju, koji ne rade apsolutno ništa. Clarins gel sam kupila iz čiste radoznalosti, jer je bio na sniženju, ali mislim da nećemo naći zajednički jezik. Nakon prve upotrebe, lice me je prilično peklo, kao da sam izgorela. A uz konsultaciju svima dobro poznatim farmaceutom, Tanjom, ispostavilo se da ni sastav ne opravdava cenu. Daću mu još neku šasnsu, a sigurno ćete o njemu i čitati. Dobro ili loše, videćemo. :)


U toku septembra održana je promocija Lierac i Phyto proizvoda, pa sam tu dobila par proizvoda. Phyto uveliko koristim, dok Lierac krema čeka da potrošim već načete i poprilično sam nestrpljiva da počnem da je koristim, jer deluje obećavajuće. Lierac tonik sam kupila nedavno, jer sam potrošila svoj voljeni Dr. Hauschka. Prvi utisci su pozitivni, a ako takvi i ostanu, o njemu ćete čitati u zasebnom postu.


Što se proizvoda za negu kose tiče, ovog meseca odlučila sam se da isprobam Macadamia farbe. Pre toga sam koristila KYO, koje su mi odlične, ali Macadamia ima veći izbor nijansi koje se meni dopadaju, a o njima ste već mogli da čitate ovde. Tu je i Yves Rocher šampon za farbanu kosu, jer mi je njihov za suvu odličan, a kako sam se ofarbala, sada mi je potrebna nešto drugačija nega.


Par dana tokom ovog meseca u Jasmin parfimerijama je bilo sniženje, što sam ja iskoristila da sebe častim novim Air Mat puderom, koji je fantastičan i o kome sam pisala ovde, Healthy Mix puderom u kamenu, kao i Bourjois karminom predivne ljubičaste nijanse, broj 36.


Svako ko mene zna (a da se iole razume u šminku), zna da posebnu ljubav gajim prema hajlajterima. Imam ih previše, a opet ni to mi nije dovoljno, jer se uvek nađe neki koji je za nijansu drugačiji od svih. To zna i Anđelija, koja mi je poklonila obe nijanse novog tečnog iluminatora koji proizvodi Aura. Hvala, Ađo, divno je družiti se sa tobom. :) Kod nas se relativno skoro pojavio Baby Skin prajmer za lice, pa sam ja uzela ovaj plavi, čisto da vidim da li je stvarno vredan tolike pažnje. Zadovoljna sam i mogu da ga preporučim jer dobijate sasvim solidan proizvod po ceni od oko 500 dinara. Pored toga, još nešto se pojavilo kod nas, a to je City Color kozmetika. Kako bih isprobala, odlučila sam se da kupim beli lajner, jer ga odavno tražim. Imaju divan izbor boja, što mi se dopada, jer neke od tih lajnera u boji jako teško nalazim kod nas. L'oreal korektor je prilično hvaljen na raznim blogovima, pa sam se nadala da će biti dovoljno dobar za moju hiperpigmentaciju ispod očiju. Nisam impresionirana, jer je prekrivanje osrednje, a ono što mi se još manje dopada je izbor nijansi. Sve su prilično svetle, pa je meni i najtamnija koju sam uzela zapravo dobra za hajlajt, ali ne i kao korektor za problematične delove. Verujem da će devojke koje su svetle puti imati dobar izbor nijansi.


Najdraži novitet ovog meseca za mene je definitivno par komada Pupa kozmetike, jer sam ih dobila potpuno neočekivano. Tu se našla neutralna paleta, koja je sjajno pigmentovana i dugo postojana, karmin rozikaste nijanse, kao i rumenilo. A samo par dana pre toga ja sam naletela na njihov crveni lajner kojim sam oduševljena.


Još malo šminke kojom sam častila sebe iako nije bilo nikakvog razloga za to. Dve Mac senke, za mene idealne jesenje nijanse, kao i jedan karmin. Senke obožavam, dok sa karminom imam čudan odnos. Jedan dan mislim da mi stoji predivno, drugi dan se osećam grozno sa njim. 


Tu je još i NYX Abu Dhabi, o kome ste mogli da čitate u ovom postu, a kojim sam oduševljena. Essence mat rumenilo, koje se nedavno pojavilo u prodaji i Lancome mleko za skidanje šminke u maloj verziji, koje sam dobila, ali ga još uvek nisam isprobala.


Ovog meseca me je iznenadio i Dermix sa svoja dva proizvoda. Obzirom da nisam znala da će mi bilo šta poslati, skroz sam se zbunila kada mi je poštar rekao da ima neku kozmetiku za mene. Jedno divno iznenađenje, u kome uživam trenutno.


I to bi bilo to za ovaj mesec, o čemu biste prvo želeli da čitate? Da li koristite neke od ovih proizvoda?


You Might Also Like

16 коментара

  1. Tek nedavno sam počela da čitam tvoj blog i veoma mi se dopada kako sadržaj i stil pisanja i recenziranja, tako i vizuelni aspekt. :D
    Moram da priznam da sam viđala ime Dressing case po komentarima na drugim blogovima, ali sam mislila da je u pitanju modni blog, a kako iste ne podnosim, oklevala sam da kliknem na link, ali eto drago mi je što sam te naposletku ipak "otkrila". :D

    Zanima me da li je u pitanju Honeylove ruž od MAC-a? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno! Daleko sam ja od nekoga ko bi mogao da piše modni blog. :D Nije taj, ovo je Fresh Brew nijansa, ali nikako da nađemo zajednički jezik. :)

      Delete
  2. Ja obozavam Dr.H. kremu za ciscenje lica. Inace veoma sam zainteresovana za Lierac i Phyto proizvode jer nisam imala prilike nista da probam. Nisam imala pojma da se pojavio Baby skin kod nas O.o :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krema za čišćenje je jedan od mojih omiljenih proizvoda ikada. Od Lieraca sam probala samo tonik za sada, koji je fantastičan, kreme čekaju svoj red. A u Phyto sam sve više i više zaljubljena, zaista vrede tih para. Stigao je pre nekog vremena, a ja sam ga jedva pronašla na kraju, izgleda da je samo u određene DM markete stigao. :)

      Delete
  3. Gde si kupila Baby Skin? Ja ga već danima tražim :D
    Želela bih da pišeš o Alverede kremi za područje oko očiju. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nađoh ga u Dm-u u Ušću, imali su sva tri kada sam ja uzimala. Biće o njoj, jer me je prijatno iznenadila, nisam očekivala ništa, a dobila sam odličnu kremicu. :)

      Delete
  4. Obožavam tvoje new in postove, verujem da to nisi znala :D L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam, hvala što si mi rekla, divan si čovek! :D

      Delete
  5. Noviteti su odlicni, Bourjois karmin mi deluje super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super je nijansa, a i cena je bila odlična, upola snižen u Jasminu.

      Delete
  6. Na mojoj wish listi su Aurini iluminatoru jer citam toliko poztivinih kritika da pocinjem da patim sto ih nemam :) Super noviteti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oni su me oduševili, nekad ih koristim samostalno, a vrlo često i kao podlogu za hajlajter u kamenu (volim da sijam, pa to ti je). :)

      Delete
  7. Kakvo je essence rumenilo? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristila sam ga samo dva puta. Prvog puta na sat, dva i bio mi je super. A drugog puta sam bila celog dana odsutna, a on se posle par sati skinuo sa lica, ali ne skroz nego u tragovima. Tako da što se dugotrajnosti tiče, loš je, ali meni se dopada to što je blag, pa ne mogu da preteram, pošto nisam preterani ljubitelj rumenila. :)

      Delete
  8. Divni noviteti! :) I ja vise volim jesen i zimu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :)Tad kao čovek mogu da odem do prodavnice, a da se ne rastopim usput. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)