Moja Alverde kozmetika

12:49

Svaka od vas se do sada bar jednom susrela sa Alverde kozmetikom. Reč je o prirodnoj kozmetici robne marke DM drogerija koja ne sadrži mineralna ulja, veštačke boje, mirise i konzervans. Pošto životinje jako volim, meni najbolja stvar je što ova kozmetika ne sadrži nikakve sastojke životinjskog porekla. Danas ću vam pokazati proizvode koji se nalaze na mojim policama i koje vrlo rado koristim.


Krenuću od preparata za kosu. Za početak je tu proizvod koji najviše volim i koristim - Agranovo i bademovo ulje. Ovo nije klasično ulje koje će kosu trenutno učiniti lepšom, već je za vidljive rezultate potrebno više korišćenja. Bočica je od 50 ml, ali se jako sporo troši jer je prilično masno, te je potrebna vrlo mala količina. Ulje bih preporučila svima koji imaju blago isušenu kosu, jer će nakon redovne upotrebe zaista pomoći.



I sledeća dva proizvoda su vezana za negu kose. Oba sadrže aloe veru i hibiskus, nemaju silikone i namenjena su suvoj i oštećenoj kosi. Krenuću od proizvoda koji mi se manje dopada, a to je pakovanje za kosu. Koristi se kao i svaki balzam, nakon pranja šamponom drži se na kosi par minuta. Sasvim solidan proizvod koji me nije toliko oduševio jer je za moju jako oštećenu kosu previše blag. Verujem da bi više odgovarao devojkama sa normalnom kosom. Drugi proizvod sa sličnim sastavom je dvofazno pakovanje u spreju. Ovo je proizvod kojim sam oduševljena. Jedina loša stvar je miris koji se meni nikako ne sviđa, ali je takav miris sasvim normalan s obzirom na to da je u pitanju prirodna kozmetika. Za mesec dana sam ga skoro potrošila. Koristim ga nekad pre pranja, a nekad posle. Naravno, ne rešava problem na duži period, ali trenutno učini kosu lepšom. Preporučujem ga devojkama sa suvom kosom, jer će je učiniti mekšom na dodir.


Pre nego što krenem na dekorativu, ostao je još jedan proizvod. Deo roll-on sa mirisom manga i papaje. Kupila sam ga iz jednog razloga, jer ne sadrži alkohol. Ne koristim ga dugo, tako da ne mogu da kažem da li me je oduševio ili ne, ali mi za sada u potpunosti odgovara.


Sada malo dekorativne kozmetike. Za početak ću reći nešto o njihovoj bazi za senku. Ovo je bila prva baza koju sam ja kupila tako da mi je bila savršena. Iako sam kupila i neke druge u međuvremenu, ovu uvek koristim za dnevnu šminku i kao manu bih isto navela miris, koji mi se ne sviđa, ali mislim da je to zato što sam do sada previše navikla na veštačke mirise u proizvodima. Cena je pristupačna tako da je preporučujem onima koji ne žele da izdvajaju puno novca za takve stvari.


O sledeće dve stvari ću pisati istovremeno jer su meni praktično iste. Jedno je transparentni puder za matiranje, a drugo mineralni korektor. Puder odlično radi svoj posao. Matira lice i to traje par sati. Još jedan plus je pakovanje. Meni se dopada jer je sa jedne strane ogledalo, a unutra puder, tako da ga ni u jednom trenutku nisam prosula, što mi se dešavalo sa drugim. Što se korektora tiče, identičnog je mirisa i teksture kao puder, tako da ja ne vidim neku razliku između ova dva proizvoda. On mi je vrlo praktičan iz drugih razloga. Koristim ga kao transparentni puder koji nosim u neseseru jer je vrlo malo pakovanje koje staje svuda.


Nastaviću sa puderom i reći par reči o njihovom puderu u prahu. Moj je u nijansi 02 natural i stvarno mi je odličan. Koristim ga umesto transparentnog pudera kada mi treba veće prikrivanje. Lepo matira i to traje dosta, a za promenu miris ovih pudera mi se dopada. :)


Red je došao na jednu maskaru i senku. Ovu senku sam jedno vreme stalno koristila za svaki dan. Boje su onakve kakve ja volim, neutralne, i pigmentacija je blaga. Po meni idealna senka za dnevnu šminku. Isto važi i za maskaru. Lično volim maskare koje mi baš izduže trepavice, tako da ovu retko koristim. Odlična je za one koje vole neutralan izgled, jer će sa ovom maskarom baš takav postići. Trepavice ne izgledaju slepljeno i blago su naglašene. I što je najbolje, pogodna je za osobe koje nose kontaktna sočiva.


I sada kada sam vas udavila sa ovoliko teksta, reći ću još nešto malo o svom najomiljenijem Alvderde proizvodu. Najlepše za kraj. :) Radi se o šimerastim kuglicama koje na obrazima super sjaje. Koristim ih i za dnevnu i za večernju šminku i kada bih morala da biram samo jedan Alverde proizvod to bi definitivno bio ovaj.


Kakva su vaša iskustva sa Alverde kozmetikom?

You Might Also Like

8 коментара

  1. Ja ima samo jednu njihovu paletu, tzv quad. Nije loša, neke braonkaste nijanse. Nekako uvek ravnodušno pogledam na ponudu, mozda zbog neupadljivog pakovanja.Nisam previše oduševljena, ali lepo me služi već duže vreme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam u početku zaobilazila njihovu policu, nije mi izgledalo primamljivo, ali od kad sam kupila prvi proizvod nikako je ne zaobilazim više :)

      Delete
  2. Uvijek kada u dm-u prođem pored ove kozmetike, kao nešto zagledam, a nikad ništa ne kupim. Vrlo često sam gledala ovo pakovanje u spreju, a vidiš kao da sam znala da je dobro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlično je! Sledeći put kad prođeš pored police, možda ti nešto ipak završi u korpi. :)

      Delete
  3. Jednom sam samo kupila neki njihov sjaj za usne jer je bio na popustu, ali nisam bila posebno oduševljena, čini mi se da je bio slabo pigmentisan. Jel ovaj roll-on sadrži aluminijum? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne sadrži. :) Skroz sam zaboravila da slikam sastojke. Piše bez alkohola i aluminijum-hlorida.

      Delete
  4. Imam samo korektor, i odusevljena sam! :)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)