Ajlajneri

15:59

Do sada sam već dva puta pisala o lajnerima koje imam, ali sam ih oba puta razvrstala po proizvođaču. Danas sam rešila da zaokružim priču (za sada) i pokažem vam sve svoje lajnere, pa vam tako možda pomognem pri izboru za neku kupovinu. Ovo će biti post sa dosta slika, pošto je to jedini način da pokažem sličnosti i razlike među njima.



Krenuću od gel lajnera, koje ne koristim toliko često kao ostale. Sa njima nikada ne izvučem tanku i preciznu liniju i često mi se desi da se preslikaju, pošto imam spuštene kapke. Trenutno imam ova četiri, sa slike ispod.


O L'oreal i Essence lajnerima sam već pisala, tako da neću dužiti i pisati isto. To možete videti ovde i ovde. Što se Maybelline tiče, meni je on najpribližniji ovom L'oreal. Jedina razlika je ta što je suvlji, pa zato malu prednost dajem njemu, jer mi se ređe preslika. Što se tiče Astor lajnera, on se takođe brzo suši, što mu je prednost, ali traje znatno kraće od drugih. Takođe je dosta slabije pigmentacije od ostala tri, tako da je ovo definitivno lajner koji ne bih ponovo kupila, za razliku od ostalih.

1. L'oreal 2. Essence 3. Maybelline 4. Astor
Sledeći su lajneri u obliku flomastera, koje koristim češće od prethodnih, ali mi je jako teško da pronađem odgovarajući.


O L'oreal sam pisala, i to je definitivno lajner koji ću nastaviti da kupujem uvek. Čitala sam mnogo negativnih recenzija, najviše zbog četkice koja je tanka i dosta nezgodna, ali sam se i na nju navikla tako da mi je odličan. Preostala dva nisu moji favoriti, ali ih koristim ponekad. Essence koristim zbog četkice, koja je jako praktična, i samo zbog toga bih ponovo kupila, jer postojanost i trajanje lajnera nisu uopšte dobri. Što se tiče She, on ima odličnu pigmentaciju i dugo traje, na očima se ne skida, ali negativna stvar, zbog koje neću ponovo kupiti ovaj lajner ,je ta što ostavlja trag i nakon skidanja. Čime god da sam skidala uvek je ostajao trag i nakon umivanja, što se meni nikako ne dopada.

1. Essence (tanka i deblja strana) 2. L'oreal 3. She
Sada oni lajneri koje koristim svakodnevno i koje najviše volim i trošim. To su oni sa klasičnim tankim četkicama.


Golden Rose je jedan od jeftinijih lajnera koji se kod nas mogu kupiti, i za tu cenu je sasvim solidan. Ono što ja najviše volim kod ovog lajnera je četkica. Jako je tanka i precizna, tako da je odlična za tanke linije ili krajeve. Negativna strana je loša postojanost. Već posle dva sata kreće polako da se skida sa očiju. To je razlog zašto ja ne bih kupila ponovo ovaj lajner, ali ću ga svakako sačuvati kada ga potrašim, zbog odlične četkice. O ova dva Essence neću ponovo pisati, jer sam to već radila. Samo ću reći da su i dalje moji favoriti što se postojanosti tiče. Deborah lajner je najveći fail među svim. Ne znam da li ja nisam imala sreće ili je to generalno sa ovim lajnerima, ali kada sam ga kupila i izašla iz Jasmina otvorila sam da vidim četkicu i videla da je lajner skroz stegnut i pun grudvica. Htela sam da zamenim za isti, ali su takvi bili svi koje smo otvorili da pogledamo. Onda sam posle nekog vremena taj lajner videla na sniženju u Dm-u i kupila ga. Kada sam ga otvorila bila je ista priča, tako da sam definitivno odustala od njih. Od mene imaju veliki minus i neću se usuditi da proban neke druge lajnere koje proizvode. Impalin lajner mi je najsličniji sa Golden Rose, četkica je tanka i precizna, a i postojanost ista. Pigmentacija odlična, ali se lajner vrlo brzo skine sa oka i to u celini. I poslednji ovakav, Eveline Celebrities, ovo je lajner koji najviše koristim i volim. Nisam ga koristila toliko tokom zime, jer su mi od vetra oči često suzile, a on nije vodootporan, ali ga zato sada koristim stalno. Pigmentacija odlična, postojanost takođe, a četkica precizna i dovoljno tanka. Definitivno vredi pažnje jer je cenovno vrlo prihvatljiv.

1. Golden Rose 2. Essence Stays no matter what 3. Essence Liquid Ink
1. Deborah 2. Impala 3. Eveline
Preostala tri su sa aplikatorom. Takve lajnere sam koristila ranije, ali sada skoro da i ne više. Koristim ih na drugima, ili kada želim da izvučem deblju liniju.


L'oreal je lajner koji mi definitivno najduže traje, već godinu dana i još uvek se nije portošio niti osušio. Essence je favorit što se postojanosti tiče, stoji dugo i jako se teško skida. Don Juan je još jedan lajner koji nikako ne bih ponovo kupila. Meni iritira oči, iako mi se to nije dešavalo sa nekim lajnerom ranije. Kratko traje, već posle sat vremena se samo oljušti ceo sa kapka. Četkica mi se takođe ne sviđa, a jedino dobro po meni je pigmentacija.

1. Essence 2. L'oreal 3. Don Juan

Koristite li često lajnere? Koji su vaši favoriti?

You Might Also Like

13 коментара

  1. Super post, za malo da uzmem ovaj Essence sa aplikatorom, ali odustah vrh mi se ne dopada i cupav je malo. Meni je ovaj GR prvi u redu najbolji, sa njim za 10 sec. izvucem precizno, meni on stoji ne razmazuje se nesto, volim ga <3. Inace volim i gel eyelinere sa kosom cetkicom je bas jednostavno izvuci liniju, samo je potrebno pronaci kvalitetnu teglicu gde je dobar sadrzaj jer manje vise ta struktura izgleda kao bledja olovka ili senka. Imas lepu kolekciju :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste malo čudan aplikator, drugačiji je od svih ostalih koje sam imala. Sa gel lajnerima najlakše iscrtam liniju, ali nikad ne mogu neku baš tanku, a pošto imam spuštene kapke, sve se na kraju preslika. :)
      Hvala. :)

      Delete
  2. Meni je tuš (pored maskare) osnovni proizvod za šminkanje i definitivno sam ih probala mali milion :D Od tečnih mi je do sada definitivno najbolji Avon Extra Lasting, a idući ću kupiti L'oreal sigurno jer sam ga probala i zaljubila se :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikad nisam imala nijedan Avonov, moraću da pogledam baš, nemam šta da izgubim. :)
      L'oreal su se meni do sada najbolje pokazali, tako da se nećeš pokajati ako kupiš. :)

      Delete
  3. Odličan post! Ja redovno koristim ajlajnere i ovaj Golden Rose mi je bio savršen, ali u poslednje vreme mi od sunca strašno suze oči i razmaže mi se...She flomaster sam probala i ne dopada mi se uopšte, osim preciznog nanošenja mi ništa ne odgovora...Boja je bledunjava, razliva se strašno i na kraju ostavi "fleku", što kažeš, nikako da ga skinem do kraja. Za sad sam najzadovoljnija NYX-ovim sa tankom četkicom :) Malčice mi se skine kad mi previše suze oči, ali to samo ja vidim, bitno je da se ne razliva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala ni NYX, gledala sam onaj što ima zakrivljeni, pa još nikako da se odlučim koju da uzmem. :) Svaki se u principu skine malo kad suze oči, samo neki od ovih koje imam se skinu celi, i što je najgore razliju se skroz ispod oka.

      Delete
  4. Eveline i Essence (ali ne-vodootporna varijanta) su mi favoriti <3

    ReplyDelete
  5. Razmišljam da uzmem Essence, ali sad vidim da su ili nepostojani, ili se vrlo teško skidaju, a meni ništa od ta dva ne odgovara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj onda Eveline, imaju i verziju sa aplikatorom. Ista je cena, samo što se Eveline skida lakše kad sama hoćeš da ga skineš, inače stoji na očima koliko god treba.

      Delete
  6. Odlican post! :) Ja ih koristim pri skoro svakom sminkanju mada moram priznati da crni bas retko koristim. Najdrazi mi je definitivno plavi Seforin u teglici koji moze da se koristi i kao senka. Od crnih mi je najbolji Bourjois flomaster.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te Sephorine imam u paleti, par nijansi i plavi mi je najlepši. Samo što meni baš i ne stoji puno, tako da ga više koristim kao senku. :)

      Delete
  7. bravo devojke...nadam se da cu i ja rijesiti Problem pri odabiru ajlajnera,,,,citajuci Vase komentare odlucila sam se za Loreal...do sada sam koristila i isprobala sve ali svi se razlivaju jos cu i ovaj Loreal pa sta bude....hvalla

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)