Dermix proizvodi za negu lica

13:29

Pre nekog vremena na moju adresu stigao je paketić sa kremom za lice. Pored kreme, na moje iznenađenje, kompanija Dermix ubacila je i sapun. Kako je prošlo već dovoljno vremena, odlučila sam da vam danas kažem malo više o proizvodima. Šta mi se to dopada, šta ne i zašto je jedan od njih za kratko vreme zauzeo svoje mesto među mojim favoritima.


Idealno balansiran krem za dnevnu i noćnu negu svih tipova kože, uključujući i masnu. Sadrži karite i ksantin kompleks prirodnog porekla. Optimalna koncentracija faktora hidratacije i metilksantina omogućava otklanjanje odumrlih keratinocita, naknadno dovodi do resinteze kolagena i elastina prirodnim putem. Obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju kože i ne masti je. Sadrži antisolarni zaštitni faktor (SPF 15).
Pre svega, dopala mi se ideja da u kremi za lice imam i zaštitni faktor. Znam koliko je on važan, ali još uvek ne koristim posebnu kremu u te svrhe. Trenutno mi se čini previše da nakon dnevne kreme koristim još jednu kao zaštitnu. Zato smatram da je ovo odlična stvar jer je, po meni, SPF 15 sasvim dovoljan u ovim mesecima, dok nam ne stigne leto.


Pre ove kreme koristila sam isključivo serume neko vreme. Oni su lagani, ali za moju kožu su bili sasvim dovoljni. Zato je prvi susret sa ovom kremom bio poprilično iznenađenje za mene, jer sam zaboravila da se tu zapravo radi o nešto gušćoj teksturi. Kada sam je namazala na lice, prva pomisao koja mi je prošla kroz glavu, bila je: ''Ovo se nikada neće upiti.'' Nastavila sam sa daljim spremanjem i posle minut, dva sasvim slučajno pipnula lice. Bilo mi je neverovatno, ali krema se u potpunosti upila i nije ostavila nikakav masni trag. Zato sam posle toga počela da je koristim i kao dnevnu kremu. 

Hidratacija koju pruža je odlična, u periodu dok sam je koristila nisam imala dehidrirane delove na licu, niti me je koža zatezala. Međutim, usled ovog porasta temperature, moje lice je krenulo da se masti mnogo više nego ranije, tako da mi je ova krema postala preteška kao dnevna varijanta. Ne masti lice dodatno, ali nije namenjena matiranju, koje je meni sada i više nego potrebno. Preporučila bih je svima sa suvom i normalnom kožom, ali nisam sigurna da bi odgovarala osobama sa masnom, posebno ne kao dnevna nega.


Sada dolazimo do mog favorita kada je čišćenje lica u pitanju. Kako sam neko ko gelove/pene za umivanje koristi dva, a u toku leta često i tri puta dnevno, trudim se da to budu neagresivni proizvodi namenjeni osetljivoj koži, pa se sapuni tu nikada nisu uklopili. Pošto su iz kompanije Dermix znali kakav je moj tip kože i na osnovu toga mi poslali sapun, nije bilo razloga da sumnjam i ne isprobam ga. Da sam mu prišla sa rezervnom, jesam, ali vrlo brzo me je u potpunosti osvojio.

Ono što ga odvaja od drugih proizvoda za čišćenje je to da ne ostavlja nikakav film na licu nakon umivanja, a opet na dodir ono nije škriputavo. Upravo toga sam se plašila, jer ne podnosim osećaj zatezanja nakon umivanja.

Šminku uvek prethodno skinem, a nakon toga se umivam. Posle umivanja preko celog lica još jednom pređem micelarnom, da bih bila sigurna da pudera više nema. Nakon umivanja ovim sapunom, na tuferu mi nikada ne ostane ostatak pudera ili maskare.

Jedino o čemu bi trebalo voditi računa je da sapun ne uđe u oči. Koristim ga tako što utrljam  rukama, pa se penom koja se stvori umijem, nikada ne stavljam sapun direktno na lice. Ali u 90% slučajeva mi se ujutru desi da pena uđe u oči i tada osetim blago peckanje. Ono nije strašno i prođe čim sapun lepo isperem.

Sastav sapuna: Sodium Ciciate, Sodium Palmate, Sodium Sunflowerate, Sodium Olivate, Aqua, Glycerin, Whole Dry Milk, Whey Protein Powder, Goat's Milk.


Za razliku od kreme, koju sam morala da prestanem da koristim kada je lice krenulo da mi se masti, sapun koristim i dalje i stvarno uživam u njemu. Nije mi isušio lice, niti izazvao bilo kakve negativne reakcije, pa zato mogu da kažem da bi sigurno odgovarao svima, bez obzira na tip kože. Uz to, prilično se sporo troši, tako da je i nakon više od mesec dana korišćenja više puta dnevno ostala oko polovina sapuna.


Za sve informacije o prodajnim mestima i cenama možete posetiti njihov sajt - Dermix.rs

Jeste li probali Dermix proizvode? Kako vam se čine? 

You Might Also Like

2 коментара

  1. Nisam probala, no rado bih i to baš tvog favorita :)
    Čini se zanimljivim, sastav je dobar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Favorit je pravo iznenađenje, nisam verovala da jedan sapun može tako da mi se dopadne. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)