Weleda ulja

13:01

Sve do skoro nisam bila pobornik nege tela uljima. Kada već imam losione koji se upiju odmah, zašto bih čekala da se ulje upije. A onda sam počela da se prepuštam čarima samostalne, amaterske, masaže pred spavanje, pa su ulja postala sastavni deo moje večernje rutine. Kupim jedno, potrošim, pa pređem na neko drugo, kako bih isprobala što više proizvođača i stekla adekvatne utiske.


A onda se, iz ne tako lepog razloga, desio moj prvi susret sa Weleda uljem. Leto je tu, a na mojim butinama su u vidu celulita ispisane reči Coca cola, pomfrit, palačinke...  Zato sam se odlučila za kupovinu seta, u kome se našlo ulje od breze. Odmah ću na početku napomenuti da nisam kompetentna da kažem ni reč o tome kako deluje na celulit. Mazala sam ga, ali uporedo sa tim nastavila sa nezdravim navikama što se ishrane tiče, pa rezultate nisam ni mogla da očekujem.

Sa velikim nestrpljenjem sam došla kući i otvorila bočicu. Odjednom je krenuo da se širi predivan miris citrusa, a čim bih krenula da ga mažem taj miris bi se raširo po sobi, kao neki osveživač prostora. Dovoljno da ga zavolim više nego bilo koje drugo. Dovoljno je masno da se ne upije odmah, pa je idealno za kratku masažu i opuštanje. Na odeći ne ostavlja nikakav trag, pa samim tim od momenta otvaranja, pa sve do poslednje kapi koje sam iz bočice iscedila, nisam uspela da mu nađem nijednu zamerku. Ako volite citrus, onda je ovo ulje idealno za vas. Bez obzira da li imate celulit ili ne, uživaćete u mazanju i predivnom mirisu. U svrhu nege kože su mi se bolje pokazala preostala dva, pa ako imate suvu kožu i potrebna vam je hidratacija, radije se opredelite za Arniku ili Citrus, ali ako želite da probudite sva čula i dobijete malu antistres terapiju, onda je Breza pravi izbor.


A kako je došlo do toga da pored ovog isprobam i druge? Znate li onaj osećaj kada vas neko ponudi kockicom čokolade? Uzmete je, ali se istog trenutka stvori želja, pa ne možete da se zadržite na kockici, već biste je smazali celu. E, upravo to se meni desilo sa Weledinim uljima. Otvorila sam jedno, a dobila neopisivu želju da probam sva u ponudi.

Sledeće na redu za isprobavanje je bilo ulje arnike, za masažu. Moj odnos sa ovim uljem je poprilično čudan. Ne dopada mi se izrazito biljni miris, ali me istovremeno taj miris jako opušta. A nega koju pruža - jednom rečju savršena. Upija se nešto sporije od Breze, što je i logično jer je pravljeno za masažu. Koristim ga tako što umasiram na dlanove, pa krenem kružnim pokretima od zgloba ka butinama. Neverovatno koliko jedno ulje može da utiče na trenutno raspoloženje. Za mene ono ima još jednu namenu, kojoj sam pribegla iz očaja, a zapravo se pokazala kao vrlo dobra. Naime, moje noge u predelu potkolenica su tokom leta preosetljive. Ako uradim depilaciju, završim sa upaljenim listovima preko kojih ne mogu ništa da obučem. Ako koristim brijač i pene, desi se isto. I onda sam umesto klasične pene jedne večeri od muke probala ovo ulje. Iznenadilo me je to da na listovima nisam imala nijednu crvenu tačkicu. Naravno, ovo je samo moje iskustvo, ne garantujem da će i vama toliko dobro odgovarati, ali ako imate kožu sa sličnim problemom, vredi probati.


I poslednje na redu, ono u kome trenurno uživam - Citrus ulje. Moram priznati da sam očekivala malo lepši miris. Miris je citrusan, sa dozom oštre, biljne, note. Na prvu loptu me je odbio, ali smo vremenom pronašli zajednički jezik i sada se družimo svakodnevno. Kada ga namažem osetim da mi je koža hidrirana i istog trenutka izgleda svilenkastao. Hidratacija je odlična, možda i najbolja kod ova tri koja sam isprobala. Na koži se zadržava neko vreme, ali se bez obzira na to možete odmah obući, jer neće izmastiti odeću.


Sva tri ulja sam uglavnom koristila na vlažnoj koži, kako i piše na pakovanju. U zavisnosti od raspoloženja, nekada sam mazala i na suvu, ali sam primetila da mi koža izgleda mnogo lepše ako ih umasiram odmah nakon tuširanja.

Sastav (breza/arnika/citrus):


Weleda je kod mene malo podigla standarde, pa sada razmišljam samo u jednom pravcu: ''Nijedno Weleda ulje me ne može razočarati.'' Najveći razlog je taj da sam u ovim uljima pronašla odlično izbalansiran opuštajuć, a istovremeno osvežavajuć miris, kakav mi izuzetno prija. Apsolutno preporučujem da probate neka od ova tri ulja, a ja ću vredno raditi na tome da isprobam i ostala, kako bih vam i o njima prenela utiske.


Koristite li Weleda ulja? Koje je vaše omiljeno?

You Might Also Like

10 коментара

  1. Jeco, ti si postala pravi kolekcionar Weleda ulja :) Drago mi je što ti se svidela arnika kao i meni i što si zakoračila u Weleda carstvo. Ostala nisam probala ali imam nameru, privlači me breza a i realno imam potrebe baš za tim uljem :D L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polako, ali sigurno pravim policu sa njihovim proizvodima. :D

      Delete
  2. Meni ova ulja deluju fenomenalno, bas si me zainteresovala, posebno za citrus ulje. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlična su sva do jednog, ja sam probala to jedno i sad ih hoću sveeee. :D

      Delete
  3. Odlične fotografije! :) Planiram kupovinu weleda ulja, jer sam čula dosta pohvala. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, I. :) Obavezno uzmi neko, samo pazi da se ne navučeš kao ja. :)

      Delete
  4. Breza je i meni favorit uz nar.
    Divan ti je prikaz, nikada nisam imala više raznih u isto vreme da uporedim gustinu i upijanje, uvek se bazirano na miris.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nar nisam probala, ali mi je sledeći na spisku, nadam se da će mi se i on dopasti kao i ova tri isprobana.

      Delete
  5. Obožavam ulja za sve a Weledina izgledaju posebno primamljivo, instantno idu na wish list! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Instantno ih kupuj jer ćeš se oduševiti. :D

      Delete

Hvala što komentarišete :)