Estar kozmetika: Serum za lice

20:13

Današnji post posvećen je jednom proizodu koji već neko vreme koristim svakodnevno. Reč je o jednom serumu za lice, koji proizvodi Estar kozmetika.


Evo šta kaže kompanija koja serum proizvodi: ''Serum za hidrataciju - Serum koji osvežava i obezbeđuje duboku hidrataciju kože te na taj način obnavlja i uklanja posledice isušivanja. Tečan je i može se naneti čak i prstima (umivanjem). Prijatan je i nakon njega krema se može i izostaviti. Brzo se upija u dublje slojeve epidermisa gde aktivne komponente nastavljaju da deluju.''

Osnovna razlika između ovog i svih ostalih seruma koje sam koristila jeste tekstura. Potpuno je tečan, pa po teksturi više podseća na tonik. Na bočici je napisano da bi ga trebalo koristiti pre kreme, ali ja se nisam uvek toga pridržavala. Kada sam serum dobila, lice mi je bilo jako masno, zbog vrućina koje su tada bile. Zato sam ga koristila umesto dnevne kreme i tu mi se odlično pokazao. Lice je bilo trenutno matirano, a koža hidrirana. Kažem trenutno, jer ovo nije proizvod namenjen matiranju kože, pa ne očekujte da taj mat efekat traje dugo.

Pošto je moje lice takvo da se stanje kože menja u odnosu na vreme, trenutno više naginje ka suvom, a ne mešovitom tipu. Prošle godine se celo perutalo od vetra, ali kako sam ove godine odmah krenula da koristim serum + kremu, perutanja nema.


Dakle, jedan kratak period sam koristila samo serum, bez kreme i odlično mi se pokazao jer mi je lice bilo masno. Međutim, ako je vaša koža normalna ili suva, kao što je i moja trenutno, onda vam samo serum neće biti dovoljan. Uz njega, kao večernju i ponekad dnevnu negu koristim i Estar kremu za lice, ali da se post ne bi odužio, o njoj ću pisati naknadno.

Ono što je većini jako bitno jeste sastav proizvoda. Estar je hand made kozmetika, pa tako ne sadrži štetne sastojke. Evo od čega je serum napravljen: Water, green tea extract (camelia sinesis), french rose extraxt (rosa gallica), indian lotus extract (nelumbo nucifera), sodium hydroxide, allantoin, panthenol, carbomer, perfume, etilheksil glicerin tetra sodium EDTA.

Ambalaža nije ovakva kao što vidite na slici. Pakovanje koje ja imam je tester, koji će meni potrajati dosta dugo jer ima čak 30 ml. Originalno pakovanje sadrži i pumpicu koja dosta olakšava nanošenje.

Da biste uočili delovanje seruma potrebno je da prođe neko vreme. Prvih desetak dana sam mislila da mom licu ništa ne radi, pa sam prestala da ga koristim. Onda sam primetila da je lice krenulo da se peruta i kada sam ponovo počela sa korišćenjem toga više nema. Iskreno, ranije nisam koristila serume, jer sam smatrala da mi nisu ni potrebni. Tek kad sam počela da koristim ovaj redovno, videla sam koliko znače koži.


Trenutna cena proizvoda je 600 dinara, a više informacija o proizvodima, kao i o samoj kompaniji, možete dobiti ovde: http://www.estarcosmetic.com/

Estar serum preporučujem svima, posebno onima koji imaju osetljivu kožu, jer prilikom korišćenja ne dolazi do negativnih reakcija. Ovo je bio moj prvi susret sa ovom kozmetikom, a utisci su i više nego pozitivni. Već znam da ću sigurno kupiti i kremu za predeo oko očiju, koja je dosta hvaljena.

Jeste li koristili nešto od Estar kozmetike do sada? Kako vam se njihovi proizvodi čine?


*Pr uzorak

You Might Also Like

11 коментара

  1. Jao nisam još ništa od njih probala ali imam ih na umu, baš su im zanimljivi proizvodi :) A naravno meni je zanimljivo sve što je prirodno i handmade!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kada su mi stigli proizvodi na tebe sam prvo pomislila. :) Baci pogled, mislim da ćeš pronaći svašta nešto zanimljivo. :)

      Delete
  2. Vidi, ja sam se isto zainteresovala za estar proizvode, al sad vidim ovaj sastav... vele, prirodno, ali ipak poslednje dve supstance nisu baš na dobrom glasu, a nisu baš ni stvarno prirodne. Prema INCI ovaj prizvod mi više liči na neko sredstvo za čišćenje nego za negu. Ne znam ni odakle dolazi ovaj parfem. Jel znaš nešto više o svemu ovom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i po teksturi na to liči. Veruj mi da ja ne znam ništa, nisam neko ko se razume u sastav, tako da ako mi nešto odgovara, ni ne gledam šta ima. E sad, ako ti nešto znači, jedino kako mogu da opišem je da miriše na nešto čisto i sveže. Nisam ni obratila pažnju na to da je parfem, samo sam se prijatno iznenadila da ne miriše kao i većina prirodnih proizvoda, jer nisam ljubitelj takvog mirisa.

      Delete
    2. evo i ESTAR nešto da kaže:) ne tvrdimo da pravimo 100% prirodnu kozmetiku, koristimo dosta prirodnih sastojaka ali i neke sintetske i to s razlogom. Konkretno sintetički parfem je alergen free. tetrasodium EDTA je susptanca koja sprečava da proizvod menja boju što se dešava kada u sastavu postoje biljni ekstrakti. pretposlednja supstanca je konzervans..:) eto šta zaista mislimo o hemija vs priroda možete pšročitati ovde: http://estarcosmetics.wordpress.com/2013/11/23/hemija-vs-priroda/

      Delete
    3. Hvala na odgovorima. Interesantna mi jeinfo da dodajete hijaluron sa produženim dejstvom hidratacije. Ja bih ovo morala da probam da bih otklonila sumnje. Ne znam da postoji alergen free parfem, ja reagujem na sve sintetičke mirise.

      Delete
  3. Odličan post,baš si me zainteresovala za serum jer imam jako problema sa perutanjem kože lica pred zimu i kad je vetar,mraz i slično .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isto tako i ja, do skoro je bila skroz masna, sad sam bzv otišla na neko testiranje kože u Ušću i rekli su mi da je sada suva na celom licu.

      Delete
  4. U poslednje vreme se na blogovima pojavljue ta Estar kozmetika i mnogo mi je slatka. Mislim nije bas pakovanje preslatko, ali sama kompanija jeste. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su se i pakovanja dopala. Ne sva, naravno, ali ovako neka su baš slatka tako mala. Mada mi je bolje što su jeftini, a u lošijem pakovanju, nego da je obrnuto. Ali kad je šminka u pitanju, onda mi je pakovanje jedno od presudnih stvati pri kupovini. :))

      Delete
  5. hvala na lepim rečima. Facial drops serum je proizvod na koji smo ponosni. Trebalo je mnogo vremena da se kupci ohrabre i probaju braonkastu vodicu i poveruju da im može učiniti dobro:) inače dodajemo i hijaluronsku kiselinu u taj serum i to vrstu za produženu hidrataciju!

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)