Zimska nega tela

13:00

Nedavno sam pisala o jednom čvrstom losionu, gde sam rekla da nisam fan mazanja istih, ali dođe zima, koža bude suvlja, pa se to promeni. Trenutno ih mažem redovno, tako da ću vam u ovom postu pokazati svoje favorite, koje smatram idealnim za nadolazeći, zimski, period.




Losioni:

Pre svega, tu je Herbateria čvrsti losion, koji moram da spomenem. Nažalost, više nije reprezentativan za slikanje, tako da se na njemu neću zadržavati, a ako vas zanima detaljnu recenziju možete pročitati ovde.

Sledeći losion sam kupila nedavno i to zbog Mell, sa bloga Mell's corner. Inače imam ovakvu kupku, koju obožavam i o kojoj sam već pisala na blogu, tako da sam se uvek pitala zašto nema i losiona koji miriše kao kupka. Ima, isto je i pakovanje, ali miris nije identičan pa sam ga otpisala. Onda sam pročitala u recenziji da ovaj Afroditin buter miriše sjajno i naravno otišla po njega. Ispostavilo se da on miriše baš kao kupka, tako da me je oduševio. Pored mirisa tu je i nega, koja je fantastična. Relativno brzo se upija i ne ostavlja masnjikav trag po telu. Što se cene tiče, ja sam platila 550 dinara, ali tada je bio na sniženju, tako da punu cenu ne znam.


Druga preporuka su Alverde buteri za telo. Oni nam dolaze samo kada je zimski period, u pakovanju od tri mala butera. Mirišu slatkasto, malo se sporije upijaju na mojoj, normalnoj, koži ali neguju odlično. Trenutno su u ponudi ovi, kao i neki u roze pakovanju, a razlikuju se samo po mirisu. Cena seta je 500 dinara.


Ponovo na blogu pominjem Estar, ali šta ću kad su zaslužili. Reč je o buteru za telo sa mirisom vanile i badema. Ne miriše jako, na koži se taj miris zatržava relativno kratko, ali ono što je bitno jeste da odlično neguje čak i suvu kožu. Dosta je gust, pa mu treba malo vremena da se upije u potpunosti. Ono što mi se kod njega najviše dopada je to što je namenjen osetljivoj koži, pa nisam imala nikakve iritacije. Cena ovog butera je 708 dinara, a možete ga poručiti na njihovom sajtu.


I poslednji losion jeste I Love iz njihove Spa kolekcije. Kupila sam ga greškom, nisam znala da je ovoliko gust. Pošto sam čitala o njihovim losionima kako nemaju skoro nikakvu negu, samo lep miris, htela sam da kupim jedan za leto, jer mi baš takav treba. Međutim, ovaj je sušta suprotnost tome što sam ja htela. Jako je gust i dosta se sporo upija. Slabo ga koristim, ali sam morala da ga pomenem jer mu je nega zaista odlična. Za mene je ipak ona linija Vanila and Ice cream, ali ako imate suvu kožu, onda obratite pažnju na ovaj. Miriše lepo i taj miris se dosta dugo zadržava.


Ulja:

Pored losiona, tu su i dva ulja koja bih izdvojila. Prvo, Afrodita relax ulje. Uzela sam ga isto kada i buter, pa je tada cena bila 350 dinara. Mirišu identično, ali je razlika u tome što ovo ulje pruža malo manju negu. Namenjeno je za masaže, pa se teže upija, tako da ne preporučujem da ga koristite kao jutarnju negu. Kada se upije koža jeste nahranjena, ali ne kao i sa losionom. Tako da ovo i sledeće ulje predlažem za osobe koje imaju normalnu, a ne suvu kožu.


Drugo ulje koje stalno koristim je takođe namenjeno za masažu, a proizvodi ga Bioten. Kao što sam već rekla, nekome ko ima suvu kožu ovo ulje ne bih preporučila kao stalnu negu već kao dodatak nekom losionu. Ako vam je koža normalna, ono će biti sasvim dovoljno u ovom periodu. Ovo ulje najviše volim zbog njegovog mirisa koji je potpuno opuštajući. I njega uglavnom koristim uveče, jer mu je potrebno malo da se upije. Cena je takođe oko 350 dinara.


Za kraj moram da dodam da jedino od tri losiona (Herbateria, Estar i Alverde) i Bioten ulja nisam imala nikakve iritacije na nogama. Nažalost, sa ostalima mi se desilo da mi izađe sitan osip koji ume da nervira, pošto peče. Nemam osetljivu kožu, nisam sklona alergijama, tako da pretpostavljam da je ono što kod mene izaziva iritaciju zapravo parfem, koji je sastavni deo većine losiona.

Jeste li koristili neki od ovih losiona i ulja? Koji jesu vaši favoriti kada je nega tela u pitanju?

You Might Also Like

13 коментара

  1. Ja baš pisala o par stvarima tog tipa i sve spremam da pisem o ovom Afroditinom i njihovom pilingu, ali vremena, vremena mi treeeeba i to mnooogooo. Afroditin buter mi je savršenstvo! I pošto mu je i sastav savršenstvo, otpisaću skoro sve ostale mazalice koje sam koristila prošle zime i imaju dobar učinak, ali ne i ovoliko savršen sastav i zadržaću se na ovom buteru i još par za hitnu intervenciju i dan, mada i on može da prođe i preko dana jer se lepo upije i brzo i divan je miris za zimsko vreme. Divno mi je Garnier ulje, ali mislim da mi ipak nije dovoljan za zimu, više ga volim zbog miris i ipak je za malo toplije dane. Mixa 40% glicerina za sve što je u kritičnom stanju i Neutrogena norveska formula za ruke (bez mirisa) i Garnier čuvena crvena krema za ruke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo piling žeilm da probam isto. Piši, piši, taman da mi pomogneš da se odlučim. :) Imam i Garnier ulje, ali nije mi neka nega, pa ga nisam ni stavila ovde, samo mi divno miriše, podseća me na kavali parfem, Just čini mi se.

      Delete
  2. Ja imam Afroditino ulje od lavande i super mi je a miriše satima na meni :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. E i njega sam htela da uzmem. U principu ja sve hoću, samo se koliko toliko suzdržavam. :D

      Delete
  3. Replies
    1. Ti nije trebalo ni da uđeš, al ajde kad si se zeznula idi misli o TF paleti, a ne o ovome.

      Delete
  4. Moraću da prostudiram ovaj Estar. Malo je skuplji od Eucerina za osetljivu kožu, ne znam samo koliko ml ima?

    ReplyDelete
  5. Ulje mi se dopada:)

    ReplyDelete
  6. Jao ovoaj Afrodita puter mekam baš dugo. :D Meni se Estar puter baš, baš duo zadžava na koži. :/ I ja volim zimi da mažem ulja na telo, najbolje mi neguju kožu. :)

    ReplyDelete
  7. Dopada mi se tvoj izbor,ja koristim Bioten losion za osetljivu kožu i za sada mi baš deluje jako dobro,sprečava mi perutanje i pucanje,i koristim bademovo ulje a videću sad za dalje šta ću još da ubacim kad krene minus :/

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)