New in: April

14:48

Došao nam je novi mesec, a sa njim (gle čuda) i novi post o novitetima. Ovog meseca ih nema mnogo, ali opet se nakupilo dovoljno za jedan post, pa zato reših da ga objavim i ne prekidam mesečnu tradiciju na blogu. :)


Početkom meseca čvrsto sam se držala rečenice koju sam pre toga izgovorila: ''Ovog meseca ne kupujem kozmetiku''. I tako, držim se ja toga, ali svakodnevni odlazak u čitaonicu se nekako morao nagraditi i jednog lepog ponedeljka spakujem ja svoje knjižice i prosle učenja produžim u Ušće. Malo u Sephoru, malo u Mac, pa opet nazad u Sephoru, pa se vratih u Mac. Trebalo je prelomiti izmedju Too Faced i Mac hajlajtera. Nije mi lako, muke su to. Na kraju se odlučih sa Soft and Gentle, ali Candelight i dalje ne mogu da potisnem iz glave.


Prođe neko vreme od kupovine hajlajtera, ja se i dalje pridržavam svoje odluke da ne kupujem, ali kad čovek svakog dana na pauzi ispred čitaonice gleda Lily, ne može, a da ne svrati do njega i kupi sebi nešto lepo. Kad kažem nešto lepo, mislim na Essence četkicu, Deborah mint lak i Aura olovku za oči.


Još jedna mesečna tradicija za mene polako postaje Purity Box. Nisam mogla da propustim aprilsku kutiju, koja je bila prepuna kvalitetnih proizvoda, pa sam je uplatila još krajem marta. U njoj su se našli brendovi poput Nikela, Dr Paše i Keimsa i što je najvažnije - ja prezadovoljna.


I dok sam ja danima uživala u mirisanju i isprobavanju svih proizvoda iz Purity Boxa, desi se da se razbolim. Izdržala sam desetodnevno ležanje u krevetu, ali normalno da sam nakon toga morala da se nagradim. Tako je moja prva šetnja nakon deset dana bila do Alexandar Cosmeticsa i nazad. Častila sam sebe sa dve četkice i Amika uljem. Amiku sam već i potrošila, tako da možete videti samo jednu kesicu. Po količini trošenja tog ulja, neko bi pomislio da ga koristim za prženje palačinki.

Na putu do Alexandra moram da prođem kroz Kalenić pijacu, a na pijaci pored jedne tezge. I to ne bilo koje tezge, već moje omiljene, mogla bih reći draže od mnogih parfimerija. Tamo kupujem lakove za nokte, a ovog puta pronašla sam tri Kiko laka, po ceni od po 200 dinara. Primera radi, OPI lakove prodaje za 500 dinara, pa lakoholičari bacite oko, bićete oduševljeni. Moram i da napomenem da svi proizvodi koji se nađu tu imaju validan rok trajanja (obično preko telefona proverim na Check Cosmetics sajtu pre nego što ga uzmem, za svaki slučaj).


Zbog bolesti moje putovanje u BIH je propalo, ali je Anđelija spasila stvar tako što mi je kupila Catrice bazu za senku, koju sam ja htela da uzmem kada odem tamo. U rangu Catrice su i Essence lakovi, kao i proizvod za brzo sušenje istih. Oduševljena sam sa sva tri Essence proizvoda, a svoje oduševljenje ću uskoro podeliti sa vama u zasebnoj recenziji.


Šampone i balzame kupujem svakog meseca, jer ih koristim zajedno sa sestrom pa to brzo ide. Ovaj put sam se odlučila za Pantene. Nije mi bilo teško da se odlučim za njih, jer su šampon i balzam bili u kompletu za 450 dinara zajedno. Uz to je šampon veliki, tako da je ovo skroz isplativo.


Od kompanije Dermix su mi na testiranje stigla dva proizvoda. Jedan je krema za lice, a drugi sapun za umivanje. Sapun je bio iznenađenje, nisam znala da će se naći tu i iskreno prišla sam mu sa rezervom, jer sam u potpunosti prestala da koristim sapune u tu svrhu. Međutim, pokazao se kao jedan od najboljih proizvoda za umivanje koji sam koristila, tako da razmatram opciju da neko vreme kupujem samo njega.


Pre par dana sam svratila u Dm da kupim hranu za mačku, a pošto se ta polica nalazi na kraju radnje sve vreme sam u sebi ponavljala: ''Gledaj pravo, ne skreći pogled, videćeš neku glupost''. I dok sam gledala tako pravo, naletim na policu gde su mleka za telo i vidim bočice dezodoransa. Nije mi bilo jasno što su to stavili tu, pa sam prišla da vidim i shvatila da se radi o mleku za telo koje je pakovano kao dezodorans. E baš mi je to trebalo u životu, moram da ga kupim. Sva sreća nije bilo skupo, inače bi mačka bila na prinudnoj dijeti narednih par dana. Ovo je stvarno zanimljiva stvar, koja uz to lepo neguje. Malo mi je teže da doziram, jer uglavnom preteram, pa se teže upije.


Dok sam ja sedela kod kuće, neko je malo putovao po Mađarskoj, pa sam tako i dobila poklon u kome su bili Catrice, NYC i Bourjois proizvodi. Nisam ih ja birala, samo sam rekla brendove, ali kao da jesam.


I poslednja stvar, Weleda set protiv celulita. Do sada nikad nisam razmišljala o celulitu, niti sam koristila nešto protiv napasti, ali Coca Cola je učinila svoje, tako da je počeo dosta da mi smeta. Rešila sam da krenem sa Weledom i prestanem sa Coca Colom. I zato sam po svoj set, a u radnji umesto Coca Cole kupila Šveps i sastojke potrebne za palačinke (bravo ja!). Počela sam da ga koristim tek pre par dana, tako da za sada mogu samo da kažem da miriše savršeno. U setu se nalaze ulje i piling, a na poklon se dobiju masažer i neseser. Platila sam ga 1950 dinara u Srbotrade apoteci, što je i više nego dobra cena za ovako nešto.


Do sada nikad nisam na blogu pokazivala stvari koje nisu šminka, ali reših da počnem danas. Pošto već pričam o novitetima, jedan od njih su i ove saksije, koje sam kupila da bih u njima držala četkice. Imala sam u planu da sama uradim dekupaž na nekoj činiji i nju koristim za to, ali sam na ove naletela za samo 200 dinara, tako da mi se ni ne isplati da sama pravim. Pa eto, ako ste u potrazi za novom dekoracijom, prodavnica pored Kalenić pijace ima veliki izbor ukrasnih kutija i saksija.


Prodavnica u kojoj najviše volim da kupujem stvari za kuću je Nanna. Tamo možete naći mnogo proizvoda, neke po malo višim, neke po sasvim korektnim cenama. Između ostalog, pre par dana sam tamo uzela ogledalo, koje je na sniženju koštalo 700 dinara, kao i ovaj keramički ram, čija je cena 440 dinara.


I to bi bila moja životna priča ovog meseca. Jeste li koristili neke od ovih proizvoda? Kako vam se čine?

You Might Also Like

18 коментара

  1. Obožavam ove tvoje postove!!! Saksije su mi opasno zapale za oko, razmišljam da li da ih napravim ili kupim već gotove :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa kad već voliš, mogu da obećam da će uvek biti materijala za pisanje istih. :) Ne isplati se praviti, barem ja nisam našla obične saksije koje su ispod 200 dinara, ako nađeš javljaj.

      Delete
  2. Balea losion izgleda nije još došao kod nas, bilo bi ga dobro imati. Super su noviteti, mene posebno zanima Catrice baza i Matt paleta o njoj nisam baš čitala pozitivne stvari pa me zanima tvoje mišljenje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probala sam ih samo jednom, ali nešto nisam oduševljena ni bazom ni paletom. Možda me prvi utisak vara, ali čini mi se da baza ne drži dugo, a paleta je slabo pigmentovana, pa se mora koristiti uz bazu neku, inače se slabo šta vidi. :)

      Delete
  3. Hej, koja je to tezga na Kalenicu? Bas me zanima, ako bi mogla da objasnis gde se nalazi.
    Hvala ti mnogo, lep pozdrav! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, malo je teže da objasnim, jer nije cela tezga, već sa strane stane na pola jedne. U svakom slučaju na sredini pijace, pored je jedna cela tezga sa kozmetikom (šamponi, mleka za telo i tako to). Kada odem sledeći put pogledaću da li tezga ima neki broj, pa javljam. Nije ga teško pronaći jer jedini ima samo šminku. :)

      Delete
  4. Slike su ti predivne, odmor za dušu i oči :). Dermix mi je na listi favorite, sve do sada što sam probala, tvoji noviteti su divni naročito me mami Weleda set protiv celulita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Weleda je odlična, ne znam kakva će biti za celulit, ali bez obzira na to, baš je prijatna za mazanje i predivno miriše. :)

      Delete
  5. Dine fotografije :) Nanna ima divan izzbor stvari =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Odlični su oni, još su mi u komšiluku pa malo, malo svratim i kupim neku glupost. :)

      Delete
  6. Blago vama u Bgd-u, mi samo fontane imamo ništa opi, Mac i grnčarija 😞

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će vam sticći bar neke od ovih stvari u skorije vreme. :)

      Delete
  7. Da izbaciš i šveps i palačinke a da ubaciš anticelulit masaže, pa da vidiš rezultate posle 3 meseca ;)
    Jako stresan mesec, totalno opravdane kupovine. Nego me zanima, jel ovo novo novo ogledalo ili je slikano pre nego što ga je mačka polomila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Palacinke da izbacim? Čuješ li ti sebe, pa to je kao da ja tebi kažem da izbaciš kafu. Neće da može. :) A i masaže ne volim, tako da je možda bolje da se na vrem srodim sa svojim celulitom. Novo, novo, ne može ona da slomi toliko, koliko ja mogu da kupim. :)

      Delete
  8. Mozete mi reci gde na Kalenicu kupujete sminku i da li ima js nesto od kiko kozmetike,hvala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo je teže da objasnim, jer nije cela tezga, već sa strane stane na pola jedne. U svakom slučaju na sredini pijace se nalazi, pored je jedna cela tezga sa kozmetikom (šamponi, mleka za telo i tako to). Danas idem tamo, pa ću pogledati da li ima neki broj tezge da bude lakše za nalaženje. Što se Kiko kozmetike tiče, to ne znam, jer on na svakih par dana ima nešto drugo, Brzo se proda, ali brzo i donese novo. Nema stalnih stvari, nego kako kada naletim.

      Delete
  9. Totalno se pronalazim u rečenici "Ovog mjeseca ne kupujem kozmetiku". Ne znam da li je ikada ispoštujem :D Sviđa mi se način na koji pišeš :)
    Cijeli new in mi je super, jer i sama želim neke od ovih proizvoda isprobati :)

    ReplyDelete
  10. Mnogo su odaljeni proizvodi na slici i jedva vidim sta si uslikala... Bas lose :(

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)